Koffie Walnoot Mugcake
Ontbijt, Recepten

Koffie Walnoot Mugcake

Het was alweer even geleden dat ik een lekkere mugcake als ontbijt had gemaakt. Soms heb ik even geen trek in havermoutpap of wafels en is een gezonde cake uit de magnetron een ware traktatie. Na het succes van de gezonde koffie cake, maakte ik ook een snelle variant uit de magnetron: deze heerlijke koffie walnoot mugcake.

Wat heb ik als koffieliefhebber hier van zitten smullen. Qua droge ingrediënten gebruikte ik een combinatie van havermeel en eiwitpoeder. Hiermee bevat deze gezonde mugcake flink wat vezels en eiwitten. Je kunt ook prima kiezen voor bloem in plaats van havermeel, alleen is dan het vezelgehalte iets lager. Mijn havermeel en eiwitpoeder koop ik altijd bij Myprotein. Voor dit recept koos ik voor vegan eiwitpoeder in de smaak coffee walnut en dat zorgde voor een intense koffiesmaak aan deze mugcake. Heb je deze smaak niet in huis (wat ik je wel kan aanraden), kies dan voor naturel eiwitpoeder of bloem en vervang de hoeveelheid melk in dit recept voor koffie.

Doordeweeks, als ik moet werken, geniet ik meestal van overnight oats of warme havermoutpap. Ter afwisseling maak ik af en toe een gezonde mugcake. Ideaal, want dit kun je ook prima thuis bereiden en dan in een bakje meenemen naar je werk. Eerder deelde ik al deze heerlijke chocolade mugcake met jullie. Perfect voor als je chocolade cravings hebt. Maar de echte koffieliefhebber gaat natuurlijk onderstaand recept voor een koffie walnoot mugcake proberen!


Koffie Walnoot Mugcake

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Baktijd

2

minutes
Totale tijd

4

minutes

Ingrediënten

 • 10 gram havermeel

 • 20 gram eiwitpoeder coffee walnut

 • 1 ei

 • 25 ml (plantaardige) melk of water

 • 0.5 tl bakpoeder

 • heel klein snufje zout

 • 3 walnoten

Werkwijze

 • Klop het ei samen met de melk (of water) los.
 • Roer hier de havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder en snufje zout doorheen.
 • Verkruimel de walnoten en roer door het beslag.
 • Doe het beslag in een magnetron bestendige kom of mok.
 • Bak de mugcake in 1.5 minuut in de magnetron.
 • Serveer de mugcake met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *