Inmiddels heb ik al heel wat bananenbroden gebakken de afgelopen jaren. Ik vind het een heel makkelijk, lekker en gezond tussendoortje. Ideaal om mee te nemen naar je werk of als je er op uit gaat. Als je heel wat bananenbroden bakt, dan wil je niet iedere keer dezelfde eten, want dat gaat na verloop van tijd vervelen. En dus bedenk ik geregeld weer een nieuwe variatie of combinatie en zo ontstond ook het idee voor een marmer bananenbrood.
Bij een marmer bananenbrood dacht ik aan het leuke effect dat twee kleuren beslag kan hebben. Nu is dat in de uitvoering niet helemaal zo geworden als ik had gehoopt, de smaak is er gelukkig niet minder op. Wat een feestje om aan een deel van het beslag cacaopoeder toe te voegen. Zo krijgt het bananenbrood een subtiele chocolade smaak en zeg eerlijk “wie vind dat nou niet lekker?”. Het basis recept heb ik vrij eenvoudig gehouden, maar je kunt prima variΓ«ren met andere ingrediΓ«nten. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe voor een lekkere bite of kies voor wat stukjes chocolade om nog meer de chocoladesmaak naar boven te halen.
Als je op mijn website zoekt, vind je aardig wat recepten met bananenbrood als basis. Wat dacht je van dit heerlijke banoffee bananenbrood of dit vegan bananenbrood? Wil je onderstaand recept voor marmer bananenbrood nog wat verantwoorder maken door het eiwitgehalte per plakje omhoog te krijgen? Vervang dan een deel van de bloem door eiwitpoeder. Ga bijvoorbeeld voor deze heerlijke eiwitpoeder van Livepuri, verkrijgbaar in verschillende smaken.
Marmer Bananenbrood
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes50
minutes1
hourIngrediΓ«nten
3 rijpe bananen
3 eieren
225 gram (spelt)bloem
1.5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout
10 gram cacaopoeder
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Mix de bananen samen met de eieren tot een glad beslag (keukenmachine, blender, staafmixer).
- In een andere kom roer je de droge ingrediΓ«nten door elkaar (behalve de cacaopoeder).
- Voeg de bananen en eieren bij de droge ingrediΓ«nten en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schenk 1/3 deel van het beslag in een andere kom en voeg hieraan de cacaopoeder toe. Roer dit goed door.
- Verdeel eerst de helft van het basisbeslag in de cakevorm. Giet dan het chocoladebeslag erop en eindig met de rest van het basisbeslag.
- Gebruik eventueel een sateprikker om de twee beslagen door elkaar heen te roeren. Hiermee kun je een marmereffect creΓ«ren.
- Schuif de cakevorm in de oven en bak gaar in ongeveer 45-50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.