Sinterklaastaart
Cake, Recepten, Taart

Sinterklaastaart


Het heerlijk avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas.. Wil je de visite op pakjesavond verrassen met een verantwoorde  taart, dan kan dat met deze heerlijke carrotcake. Sinterklaas of Pakjesavond wordt altijd geassocieerd met mandarijnen en wortelen. Op dat laatste is het paard van Sinterklaas erg dol. En daarom bedacht ik dat deze Sinterklaastaart een carrotcake moest worden. Bij ons viel deze taart in ieder geval goed in de smaak.

Carrotcake is naast de citroen meringue taart toch wel een van mijn favorieten. Ik verkies dit 100% boven een stuk chocoladetaart. Vaak vind ik het wel een nadeel dat een carrotcake, ondanks de naam doet vermoeden, altijd erg zoet is. Naast de suiker, die rijkelijk in de taart wordt gebruikt, maakt een dikke laag frosting het geheel ook erg zoet. Meestal schraap ik een deel van de frosting ook van de taart af.

Deze Sinterklaastaart bevat weliswaar ook een laagje frosting, maar is lang niet zo zoet als de varianten in cafés en restaurants. Naast een klein beetje poedersuiker, gebruik ik ook de rasp van een limoen. Hierdoor krijgt de frosting een frisse smaak. Flink wat strooigoed en chocolade maakt deze taart helemaal af. Iets minder verantwoord, maar wel erg lekker.


Sinterklaastaart

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Dit recept is voldoende voor een klein taartje van 18-20 cm.

Ingrediënten

  • Carrotcake
  • 200 gram speltbloem

  • 150 gram yoghurt/kwark

  • 200 gram geraspte wortel

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • 100 ml kokosolie

  • 3 eieren

  • 50 gram rozijnen

  • 50 gram ananas

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl gemberpoeder

  • 2 tl speculaaskruiden

  • snufje zout

  • Frosting
  • 200 roomkaas light

  • 30 gram roomboter

  • 50 gram poedersuiker

  • rasp van een 1/2 limoen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met een beetje kokosolie.
  • Week de rozijnen een paar minuten in warm water.
  • Roer de yoghurt met eieren en kokosolie met een spatel goed door elkaar. Voeg hieraan de bloem, kruiden, bakpoeder, zout en suiker toe en roer goed door elkaar. Als laatste schep je de ananas (kleine stukjes) en rozijnen door het beslag en spatel je dit er goed doorheen.
  • Stort het geheel in de springvorm en schuif dit voor ongeveer 50-60 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake op een rooster helemaal afkoelen tot nader gebruik.
  • Klop de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig op. Voeg dan de roomkaas en limoenrasp toe en mix het tot een egale crème.
  • Snijd de afgekoelde cake in twee gelijke stukken. Besmeer de onderste laag met een laagje crème. Leg de tweede laag er netjes bovenop en besmeer ook de bovenkant en zijkanten van de taart met de crème.
  • Als laatste versier je de taart met strooigoed.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *