Burrito’s of fajita’s eet ik weleens, maar tacoschelpen eigenlijk nooit. Steeds vaker zag ik op instagram plaatjes voorbij komen van deze lekkernij, dus besloot ik zelf ook een keer taco’s te maken. En met succes! Wat was dit verrassend lekker en eigenlijk heel simpel om te maken. Je kunt deze vegetarische taco’s ook heel makkelijk eerder op de dag maken en ‘s avonds opwarmen in de oven.
Daarnaast kun je voor dit recept alle soorten groenten gebruiken, die jij lekker vindt. Ik koos deze keer voor paprika en rode ui, maar je kunt er ook heel goed courgette, prei of bonen aan toevoegen. En omdat ik voor vegetarisch rulgehakt koos, zijn dit vegetarische taco’s geworden. Maar je kunt uiteraard ook gewoon normaal gehakt gebruiken.
Vegetarische taco’s
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediënten
150 gram vegetarisch gehakt
6 tacoschelpen
1 paprika
1 rode ui
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
- geraspte kaas
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de paprika in dunne reepjes.
- Snijd de helft van de ui fijn en de andere helft in halve ringen.
- Bak de paprika en ui (niet de uienringen) 2 minuten aan in de pan. Voeg nu de tomatenpuree, kruiden en knoflook toe. Bak dit 1 minuut mee en voeg dan het gehakt toe. Bak het geheel nog ongeveer 2 minuten.
- Zet de tacoschelpen in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel.
- Strooi er wat geraspte kaas over en verdeel de uienringen erover.
- Schuif de taco’s ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven.
- Serveer bijvoorbeeld met knoflooksaus en wat sla.