Pompoensoep
Hartig, Kerst, Recepten

Pompoensoep


De pompoenen liggen weer volop in de winkel en dat vraagt om een heerlijke en makkelijke pompoensoep. Ideaal om in het weekend een pan soep klaar te maken en de overgebleven soep in porties in te vriezen. Zo kan ik ook op werkdagen als ik niet veel tijd heb om te koken, genieten van een heerlijk soepje.

Want zodra de pompoenen in september in de winkels te vinden, sta ik in de rij om ze te scoren. Deze pompoensoep maak ik dan ook zeker 1x per maand. Net als andere heerlijke recepten met pompoen, zoals deze pompoencake of pompoen pannenkoeken. Een leuke anekdote.. ik moest heel lang niets van pompoen weten. Als deze groente ergens bij geserveerd werd, liet ik het altijd links liggen. In Amerika wordt pompoen echter veel gebruikt in zoete recepten en zo ben ik er langzaam mee in aanraking gekomen. Dit inspireerde mij om ook thuis te beginnen met het verwerken van pompoen in ontbijtjes en tussendoortjes. En langzaam breidde zich dit uit naar pompoen in hartige recepten. Inmiddels ben ik aan de smaak gewend en kan ik het in combinatie met andere smaakmakers heel erg waarderen.

Houd je niet van pompoen, maar wel van een lekker soepje? Probeer dan eens dit recept voor noedelsoep met kip of ga voor deze super makkelijke paprika tomatensoep.

Maak de maaltijd compleet met je favoriete (stok)brood. Heerlijk vind ik het om mijn brood in de soep te dopen.


Pompoensoep

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

25

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  •  1 flespompoen (ongeveer 400 – 500 gram)

  •  1 rode paprika

  •  1 (rode) ui

  •  1 tl ras el hanout

  •  0.5 tl chilipoeder (of gebruik verse rode peper)

  •  0.75 – 1 liter groentebouillon

  •  100 ml kokosmelk

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en snijd de pompoen en paprika in blokjes.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de pompoen en paprika hierover.
  • Rooster de pompoen en paprika ongeveer 25 minuten.
  • Snijd de ui fijn en verwarm een beetje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui in de pan aan en voeg na 2 minuten de kruiden toe. Bak even mee en voeg daarna de pompoen en paprika toe. Bak ongeveer 1 minuten en voeg dan de bouillon toe.
  • Kook de soep ongeveer 15-20 minuten op zacht vuur. Pureer de soep met een staafmixer en roer de kokosmelk erdoor.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *