Gember Appel Pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Gember Appel Pannenkoeken


Op Instagram zag ik heerlijke gember appel pannenkoeken voorbij komen. Dat leek me zo lekker, dat ik hier wel mijn eigen variatie op moest maken. Niks gelogen.. Deze pannenkoeken waren echt heel lekker! Sowieso ben ik de laatste tijd een groot fan geworden van gember. In het begin moest ik hier wel even aan wennen, maar inmiddels eet of drink ik het geregeld. En in deze pannenkoeken combineert het heel goed met het frisse van de appel. Ook heel fijn is dat deze pannenkoeken helemaal vegan zijn! 

Vegan betekent dat er niets van dierlijke oorsprong in het gerecht gebruikt wordt, enkel plantaardig. Daarom zitten er in de pannenkoeken ook geen eieren, maar wel plantaardige melk. De laatste paar jaar maak ik mijn havermoutontbijtjes ook geheel op basis van plantaardige melk. Normale melk vind je dus niet zo snel meer in mijn koelkast. Vaak kies ik voor ongezoete amandelmelk, vanwege de lekkere nootachtige smaak. Dat past goed bij havermout, maar ook in baksels is het een lekkere toevoeging. En zo dus ook in deze gember appel pannenkoeken. 

Omdat dit een recept voor zoete pannenkoeken is en je de smaak van appel wel goed terug wil proeven, voegde ik wat 100% appelmoes toe aan dit beslag. Dit is appelmoes zonder toegevoegde, maar alleen natuurlijke suikers. Ik neem meestal deze van het merk Servero. 

Al zin gekregen in deze heerlijke frisse pannenkoeken? Misschien wil je ook wel deze homegembershots proberen als je dol bent op gember. Of wat dacht je van deze smoothie met gember, pompoen en sinaasappel? 


Gember Appel Pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram havermout

  • 50 gram speltbloem

  • 75 gram appelmoes (minder suiker)

  • 100 ml plantaardige melk

  • 2 cm verse gember geraspt

  • 0.5 appel geraspt

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • Topping
  • 0.5 appel

  • 0.5 tl kaneel

  • scheutje ahornsiroop

Werkwijze

  • Maal de havermout in de hakmolen/keukenmachine tot havermeel.
  • Roer alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Voeg hieraan de melk en appelmoes toe en roer tot een glad beslag. Schep als laatste de geraspte appel door het beslag.
  • Verwarm de pan op het vuur en voeg een beetje kokosolie of boter toe. Schep een flinke eetlepel beslag in de pan (3x) en bak de pannenkoeken aan beiden kanten licht bruin.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en voeg dit samen met wat kaneel en een scheutje ahornsiroop toe aan een pannetje. Bak totdat de appel rondom licht bruin is. Dit duurt nog geen 5 minuten.
  • Stapel de pannenkoeken op en serveer met de gebakken appel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *