Wil je een keer wat anders ontbijten dan een kommetje yoghurt of een bakje havermout? Ga dan eens voor een gezonde mugcake als ontbijt. Het is super makkelijk te maken en een echte verwennerij. De frambozen zijn op dit moment in het seizoen en geven een frisse bite aan deze heerlijke frambozen mugcake.
Voor wie al een tijdje bekend is met mijn website, weet dat ik al een aantal gezonde mugcake recepten heb gedeeld. Ik vind dit namelijk een fijne afwisseling op mijn standaard bakje havermoutpap, wat ik heel vaak eet als ontbijt. Zo deelde ik al deze heerlijke koffie walnoot mugcake voor de echte koffieliefhebber en een speculoos mugcake. Meestal of ieder geval geregeld gebruik ik een basis van eiwitpoeder en havermeel. Voor deze frambozen mugcake koos ik voor een basis van kwark, bloem en havermeel. Daarmee is dit ook een heel fijn eiwitrijk ontbijt.
Net als mijn eiwitpoeder, bestel ik ook mijn glutenvrij havermeel bij Myprotein in bulk. Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen om havermout fijn te malen tot meel, maar ik vind dit een snelle en fijne oplossing. Zelf koop ik altijd de zakken van 2,5 kg waar ik wel een paar maanden mee vooruit kan. Maar je kunt ook zakken van 5kg kopen, als je echt een grootverbruiker bent.
De frambozen mugcake, zonder toppings, bevat maar 240 calorieΓ«n en 15 gram eiwit. Zelf voeg ik altijd wat kwark/yoghurt en vers fruit als topping toe. Afhankelijk van de hoeveelheid toppings die je toevoegt, kom je voor dit volledige ontbijt uit op zeker 300-350 kcal. Een prima voedzame start van de dag dus. Ga jij deze gezonde mugcake proberen?
Frambozen mugcake
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes3
minutes5
minutesIngrediΓ«nten
50 gram magere kwark
1 ei
20 gram bloem
10 gram havermeel
1/4 tl bakpoeder
1/2 el honing/agave of syrup gold
1 klein handje frambozen
Werkwijze
- Klop het ei samen met de kwark los.
- Voeg de andere ingrediΓ«nten toe (behalve de frambozen) en roer tot een glad beslag.
- Vet een klein schaaltje in met een beetje bakspray. Schenk hier het beslag in. Verdeel een klein handje frambozen over het beslag.
- Doe het schaaltje in de magnetron en stel de tijd in op 2 minuten. Is de cake na 2 minuten nog niet gaar (controleer met een prikker), dan zet je de cake nog even terug. Verleng de tijd telkens met 10 seconden.
- Serveer deΒ frambozen mugcake op een bord en maak af met toppings naar keuze.