Banaan chocolade baked oats
Ontbijt, Recepten

Banaan chocolade baked oats

Baked oats, of gebakken havermout, is een trend die je nu steeds vaker voorbij ziet komen. En ik snap het wel! Op snoepgezond deelde ik eerder al een aantal varianten, waaronder een heerlijk recept voor sinaasappel baked oats. Het was al even geleden dat ik een nieuwe variant van de gebakken havermout had geprobeerd. Daarom probeerde ik onlangs deze banaan chocolade baked oats uit en dat was een succes!

Je kunt baked oats zowel warm als koud eten. En dat maakt dit recept ideaal als mealprep. Bak ‘s avonds de havermout in de oven en bewaar het in de koelkast tot de volgende ochtend. Je kunt het dan koud eten of even kort opwarmen in de magnetron. Zelf serveer ik er bijvoorbeeld wat kwark en vers fruit bij. In dit geval kies ik dan graag voor banaan. Dit keer maakte ik gelijk een grotere ovenschaal, zodat ik zeker voldoende had voor 3-4 keer ontbijten.

Bij het bedenken van (ontbijt)recepten probeer ik er altijd op te letten dat er ook voldoende eiwitten in zitten. Omdat ik geregeld sport, vind ik het prettig dat mijn maaltijden hoog in eiwitten zijn. Zo ook de banaan chocolade baked oats. Naast havermout bestaat de basis uit eiwitpoeder, banaan en eieren. Om dit ontbijtje extra lekker te maken, voeg je wat stukjes chocolade toe. Niet heel veel, want we willen het ontbijt natuurlijk wel verantwoord houden 😉 Kies bijvoorbeeld voor pure of extra pure chocolade om de hoeveelheid suiker te beperken.


Banaan chocolade baked oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Gebruik voor de baked oats een vierkante of rechthoekige ovenschaal.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 200 gram havermout

  • 50 gram eiwitpoeder

  • 2 tl bakpoeder

  • 50 gram pure chocolade

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje bakspray.
  • Doe de bananen samen met de eieren en melk in een blender en mix tot een gladde massa.
  • Pak een kom en meng hierin de droge ingrediënten. Schenk hierop de natte ingrediënten en roer alles met een spatel tot een glad beslag.
  • Hak de chocolade fijn en roer dit als laatste door het beslag.
  • Stort het beslag in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de havermout gaar is. De prikker komt er zo goed als schoon uit (het mag nog wel een klein beetje plakkerig zijn).
  • Bewaar de havermout eventueel afgedekt voor maximaal 2 dagen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *