Herfststamppot met sjalotten
Hartig, Recepten

Herfststamppot met sjalotten


Zodra de herfst zijn intrede doet en het langzaam aan weer flink kouder wordt en we richting de winter gaan, kan een stamppot als avondmaaltijd niet ontbreken. Ik ben er dol op! Vooral op zuurkool en boerenkool. Op mijn website vind je deze heerlijke boerenkool stamppot met zoete aardappel. Maar stamppot kun je natuurlijk op veel verschillende manieren klaarmaken. Deze keer ging ik voor zoete aardappel, wortel en pompoen. Dit resulteerde in een heerlijke herfststamppot met sjalotten.

Door de sjalotten langzaam en zachtjes te garen in de pan, gaan ze heerlijk karamelliseren. Dit past perfect bij de stamppot en haalt de smaken helemaal op. Een heerlijk gekruid filetlapje van de Holy Hoeve maakt het geheel helemaal af. Holy Hoeve is een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Alleen met hun werkwijze en visie kunnen zij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op je bord dat heerlijk smaakt. En geloof me, deze kwaliteit proef je echt terug!

Vlees uit de supermarkt eet ik eigenlijk niet of nauwelijks meer. Ik geef liever iets meer uit voor een kwalitatief goed en lekker stukje vlees. Dat betekent ook dat ik soms maar 1x per week vlees eet en soms iets vaker. De andere dagen geniet ik van heerlijke vegetarische maaltijden of kies ik voor een lekker stukje vis. Ook niet verkeerd kan ik je melden!

Nog even terug naar deze geslaagde herfststamppot met sjalotten. Al binnen 30 minuten staat deze voedzame maaltijd op tafel, ideaal voor doordeweekse dagen. En door groenten uit het seizoen te gebruiken, is deze maaltijd ook nog eens low budget. Ga jij het recept proberen?


Herfststamppot met sjalotten

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

25

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel (1 grote)

  • 300 gram wortel (3-4 winterpenen)

  • 200 gram pompoen

  • 4-6 sjalotten (afhankelijk van het formaat)

  • 3 filetlapjes gekruid (Holy Hoeve)

  • 2 klontjes roomboter

  • scheutje melk

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Schil de zoete aardappel, pompoen en wortel en snijd in blokjes.
  • Kook de groenten in één pan in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Snijd de sjalotten in vieren. Smelt een klontje roomboter samen met een scheut olijfolie in de pan. Bak hier de sjalotten rondom in aan. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan.
  • Voeg na 5-10 minuten de filetlapjes aan de pan met sjalotten toe en bak ze in 5 minuten rondom gaar (zet het vuur iets hoger). Haal uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Laat de sjalotten nog even op laag vuur garen. Voeg eventueel een extra scheutje kokend water toe, zodat je wat extra jus hebt. Na ruim 15 minuten zijn de sjalotten lekker gekaramelliseerd.
  • Giet het water van de groenten af en voeg een klontje roomboter en een scheutje melk toe. Stamp tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stamppot met de sjalotten en het vlees.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *