Frambozen speculoos overnight oats
Ontbijt, Recepten

Frambozen speculoos overnight oats

Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik dol ben op ontbijten met havermout. Vaak ontbijt ik in de herfst en winter met warme havermoutpap en in de lente en zomer vaker met overnight oats. Echter wissel ik in de winter mijn warme havermoutpap ook weleens af voor overnight oats. Dit keer ging ik voor frambozen speculoos overnight oats.

Overnight oats is een koude bereiding van havermout. De havermout laat je samen met (plantaardige) melk en andere smaakmakers een nachtje weken in de koelkast. Hierdoor neemt de havermout het vocht van de melk op en krijg je een koude pap achtige structuur. Ideaal als je ‘s ochtends eigenlijk geen tijd hebt om je ontbijt te maken. Dit ontbijtje pak je namelijk direct uit de koelkast en kun je zo meenemen of gelijk opeten. Zelf neem ik mijn ontbijtje altijd mee naar mijn werk en op sommige momenten heb ik weinig tijd om mijn warme havermout te maken en is overnight oats dus ideaal!

De combinatie frambozen en speculoos is super lekker. Hoewel speculoos niet de meest gezonde optie is, gaat er in dit recept maar een kleine hoeveelheid. Hierdoor kun je er prima van genieten. Want wie is er stiekem niet dol op speculoos πŸ™‚ Ga jij deze heerlijke frambozen speculoos overnight oats een keer proberen? Of bekijk een van de andere heerlijke overnight oats recepten op Snoepgezond.


Frambozen speculoos overnight oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

IngrediΓ«nten

  • 60 gram havermout

  • 15 gram chiazaad

  • 175 ml (plantaardige) melk

  • 1 el speculoos

  • 200 gram magere kwark

  • 125 gram frambozen

  • 1 el speculoos

Werkwijze

  • Doe de havermout samen met de chiazaad, 1 eetlepel speculoos en de melk in een afsluitbare pot. Roer alles goed door en sluit de pot af met een deksel.
  • Zet de pot een nachtje in de koelkast (of minimaal 2-3 uur).
  • Verdeel de overnight oats over twee bakjes.
  • Maak het geheel af met de magere kwark, frambozen en speculoos. Verwarm de speculoos eventueel kort in de magnetron, zodat je het makkelijk over de overnight oats kunt schenken.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *