Eiwitrijk bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Eiwitrijk bananenbrood

Een recept voor bananenbrood was een van de eerste recepten op Snoepgezond. Het is allemaal begonnen met het maken van gezonde tussendoortjes. Dit vond ik zo leuk om te doen, dat ik besloot om de recepten via Instagram en deze website met jullie te delen. Inmiddels vind je veel meer recepten dan alleen gezonde tussendoortjes. Maar nog steeds deel ik op dit gebied inspiratie met jullie, zoals nu dit recept voor eiwitrijk bananenbrood.

Omdat ik nu weer veel aan het sporten ben, probeer ik mijn maaltijden eiwitrijk te maken. En dus ook met mijn tussendoortjes probeer ik hier rekening mee te houden. Daarom heb als basis van dit recept een deel van de bloem vervangen voor eiwitpoeder. Als je kiest voor een eiwitpoeder in je favoriete smaak, is dit echt een feestje om van te genieten. Wat dit eiwitrijke bananenbrood ontzettend lekker maakt is eiwitpoeder van Myprotein in de smaak banaan. Dit brengt de smaak van het bananenbrood echt naar boven.

Hoeft het bananenbrood voor jou niet perse eiwitrijk te zijn, vervang de eiwitpoeder dan voor spelt- of tarwebloem. Je hebt dan geen eiwitrijk bananenbrood, maar gewoon een lekker normaal bananenbrood. Voeg dan wel bijvoorbeeld een extra theelepel kaneel toe voor extra smaak. Ga jij dit recept proberen?


Eiwitrijk bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Dit recept is voldoende voor een cakevorm van ongeveer 22cm

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 150 gram havermeel

  • 50 gram eiwitpoeder

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 el pindakaas

  • 1 tl kaneel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren en pindakaas tot een glad beslag.
  • Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en roer met een spatel tot een egaal beslag.
  • Stort het beslag in de vorm en schuif het bananenbrood voor ongeveer 40 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is. Haal uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal het bananenbrood voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *