Pittige Bloemkool Tortilla Wraps
Hartig, Recepten

Pittige Bloemkool Tortilla wraps

Verse Oogst is gestart met de Veggiesfirst campagne in samenwerking met the GreenFoodLab. Met deze campagne willen zij consumenten leren om groente als startpunt van de maaltijd te nemen. Helaas komt slechts een klein deel van de mensen aan de aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag. Dat is ook een van de redenen waarom ik ook gestart ben met het toevoegen van groente aan mijn ontbijt of tussendoortjes. Hierover kun je allerlei tips lezen in een van de blogs op mijn website. Maar nu deel ik dit heerlijke recept voor pittige bloemkool tortilla wraps voor jullie.

In de vitamine box van Verse Oogst zaten heel veel verschillende soorten groente, waaronder dus bloemkool, maar ook aubergine, knolselderij, paprika, tomaat en wortel. Op hun website delen zij de lekkerste recepten met groente in de hoofdrol. Mijn oog viel meteen op het recept voor pittige bloemkool tortilla wraps. Nu ben ik al sinds kind dol op bloemkool en dus leek het mij erg leuk om eens een andere bereiding toe te passen. De bloemkool voor dit recept heb ik namelijk met diverse kruiden geroosterd in de oven. Mocht je dat nog niet geprobeerd hebben, dan kan ik je dat echt aanraden. Er ging een wereld voor me open.

Het fijne aan dit recept voor pittige bloemkool tortilla wraps is dus ook dat de oven eigenlijk bijna al het werk doet. Ideaal als je niet veel tijd hebt, want je kunt tussendoor mooi iets anders doen. Als de bloemkool bijna klaar is, maak je een guacamole van de avocado en sourcream. En snijd je de rode kool en rode ui in dunne reepjes. Easy does it en het is alleen nog maar een kwestie van genieten!


Pittige Bloemkool Tortilla wraps

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool

  • 2 tl gerookte paprikapoeder

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl chilipoeder/cayennepeper

  • 1/4 tl knoflookpoeder

  • 1/4 tl zout

  • 2 el olijfolie/zonnebloemolie

  • 8 kleine tortilla wraps

  • 1/2 rode kool

  • 1 rode ui

  • Avocado sourcream
  • 1 avocado

  • 2 tl limoensap

  • 125 gram sourcream

  • handje koriander

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en meng dit met de olie en kruiden. Zorg dat de bloemkool goed bedekt is.
  • Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de avocado sourcream. Prak de avocado en roer de andere ingrediënten er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode kool en ui in dunne reepjes. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de bloemkool uit de oven en serveer de met avocado sourcream, rode kool en ui op een tortilla.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *