Pompoenrisotto
Hartig, Recepten

Pompoenrisotto


Een heerlijk bordje risotto is voor mij echt comfort food. Het staat bij mij dan ook geregeld op tafel. Waarom? Omdat ik het juist een makkelijk en fijn gerecht vind. Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren. Al moet ik bekennen dat ik vaak mijn favoriet op tafel zet: risotto met courgette en gorgonzola. En nu bedenk ik mij dat ik het recept hiervoor nog nooit heb uitgewerkt. Dat kan natuurlijk niet! Wel vind je op iksnoepgezond een heerlijk recept voor venkel risotto en tomatenrisotto en vanaf nu dus ook deze hartverwarmende pompoenrisotto.

Want heerlijk verwarmend was dit bordje pompoenrisotto wel! Dat kan ook bijna niet anders met deze fijne herfstgroente. Zodra de pompoenen in de winkel liggen, ren ik er naar toe om ze in te slaan. Ik vind het een heerlijke groente om overal in te verwerken, je kunt er namelijk heel veel kanten mee op. Voor dit recept combineerde ik het met kastanje champignons, veel knoflook en ui. Per persoon zit je al snel aan de 250 gram groente met dit gerecht.

De pompoen heb in de oven geroosterd samen met een paar knoflooktenen. Misschien een beetje gek, maar ik vind dus onwijs lekker ruiken. Door de pompoen en knoflook samen te pureren en door de risotto te roeren, krijg je een extra romige risotto. En dat is nu juist zo lekker! In de basis is dit recept vegetarisch, maar ik bedacht achteraf dat de merguez van bokkenvlees van de Holy Hoeve hier ook erg lekker bij zal smaken.

Ga jij dit recept maken? Laat het me weten wat je ervan vindt!


Pompoenrisotto

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Gemiddeld
Aantal

2

personen
Voorbereiding

40

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

1

hour 

De voorbereiding is inclusief het roosteren van de pompoen en knoflook in de oven.

Ingrediënten

  • 125 gram risottorijst

  • 1/2 flespompoen

  • 4 tenen knoflook

  • 250 gram kastanje champignons

  • 50-75 gram feta

  • 1 sjalot

  • bouillon (ongeveer 1/2 liter)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen in blokjes en leg op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de pompoen 20 minuten.
  • Voeg nu 4 tenen knoflook toe aan de bakplaat en rooster het geheel nog 15 minuten.
  • Pureer de helft van de bakplaat (wel alle knoflook tenen) met een staafmixer tot puree en bewaar de andere helft van de pompoenblokjes om in zijn geheel toe te voegen.
  • Snijd de sjalot fijn en bak dit in een beetje olijfolie aan op middelhoog vuur.
  • Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en laat garen. Herhaal dit proces telkens als de bouillon is ingekookt. Voeg na 14 minuten de kastanje champignons en de pompoenpuree toe. Voeg indien nodig nog een scheut bouillon toe. Laat dit nog 4 minuten garen.
  • Roer op het laatst de pompoenblokjes erdoor en strooi de feta erover. Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *