Het is alweer even geleden dat ik een recept voor pannenkoeken heb gedeeld. Ik vind het heerlijk om in het weekend de dag te starten met een stapel pannenkoeken. De laatste tijd kies ik vaak voor kwarkpannenkoeken, want daarvoor heb ik de ingrediënten altijd wel in huis. Maar deze keer ging ik voor heerlijke appel pannenkoeken.
Als basis voor de pannenkoeken gebruikte ik appelmoes en cottage cheese. Daarmee krijg je luchtige en eiwitrijke pannenkoeken, de ideale combinatie. Na deze stapel pannenkoeken met appel zat ik goed vol tot aan de lunch. De gebakken appeltjes maken dit recept helemaal af. Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar de geur van gebakken appel met kaneel kan ik echt niet weerstaan. Net alsof er een appeltaart in de oven staat.
Voor deze appel pannenkoeken gebruikte ik de biologische 100% appelmoes van Koro. Deze appelmoes bevat 100% appel en geen toegevoegde suikers. Het fijne van de webshop van Koro vind ik dat je alles in grote hoeveelheden kunt kopen. Ze hebben een groot assortiment aan noten, zaden, gedroogde vruchten, pasta, rijst, etc. Ideaal om je voorraadkast in 1x aan te vullen. En met de code ‘SNOEPGEZOND’ krijg je 5% korting op je bestelling.
Met de overgebleven appelmoes kun je ook deze appel kaneel cake maken. Staat er gelijk een lekker tussendoortje klaar voor de komende dagen. Ga jij een van deze recepten proberen?
Appel Pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes15
minutes20
minutesDit recept is voldoende voor 7-8 kleine pannenkoekjes of bak er grotere pannenkoeken van.
Ingrediënten
75 gram appelmoes (Koro)
100 gram cottage cheese
1 ei
30 gram havermout
20 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
1 tl kaneel
1/2 appel
boter/olie om in te bakken
Werkwijze
- Klop het ei los samen met de appelmoes en cottage cheese.
- Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, zout en de helft van de kaneel toe. Roer tot een glad beslag.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter/olie. Maak telkens kleine hoopjes beslag en bak deze aan beide kanten bruin. Dit duurt een paar minuten per kant. Draai de pannenkoeken om als de bovenkant van het beslag bijna helemaal droog is.
- Ga zo door tot al het beslag op is.
- Snijd de appel in kleine blokjes en bak ze samen met de andere helft van de kaneel in een beetje olie/boter in de pan, totdat ze zacht zijn. Je kunt eventueel ook een scheutje honing of agave toevoegen.
- Serveer de pannenkoeken met de gebakken appel en maak eventueel af met andere toppings.