Sinaasappel Pistache Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Sinaasappel Pistache Cake

Een tijdje terug bestelde ik bij Koro een hoop lekkere producten om mee te gaan bakken. Koro is een webshop waar je o.a. terecht kunt voor noten, zaden , gedroogde vruchten, verschillende meelsoorten en andere producten die niet in de keuken kunnen ontbreken. Het fijne aan deze webshop is dat je de producten in grotere hoeveelheden kunt kopen, noten en meelsoorten gaan bijvoorbeeld per 500 of 1000 gram. Daarnaast kun je hier ook producten vinden, die niet in de supermarkt te verkrijgen zijn. Zo koos ik bij mijn laatste bestelling voor pindameel, een eiwitrijke meelsoort gemaakt van pinda’s. Dit lijkt qua structuur erg op amandelmeel, maar bevat dus veel meer eiwitten en is een stuk goedkoper. Hiermee maakte ik deze heerlijke sinaasappel pistache cake.

En ook de pistache noten komen uit de webshop van Koro, super handig dat ik op één plek vrijwel al mijn bakproducten kan scoren. Alleen de eiwitpoeder kon ik hier helaas niet kopen, maar daar heb ik in Livepuri weer mijn favoriete adresje gevonden. Want ja deze sinaasappel pistache cake is eiwitrijk, per plakje kom je uit op bijna 11 gram eiwit. En proef je dan duidelijk dat hier eiwitpoeder in verwerkt zit? Nee helemaal niet. De krachtige smaak van de pindameel in combinatie met de sinaasappel en chai kruiden voeren de boventoon in dit recept. Maar de eiwitpoeder in combinatie met de kwark zorgen voor een eiwitrijk en vullend plakje cake. Het lekkerste vind ik om de cake met een klein laagje pindakaas te serveren. Dat maakt het echt helemaal af.

Vorige week deelde ik ook al deze heerlijke eiwitrijke pannenkoeken met jullie. Wat een feestje om hiermee te ontbijten. Mocht je meer willen weten over het eten van eiwitten en hoe je bestaande recepten eiwitrijker kunt maken, lees dan zeker even deze blog waarin ik uitleg hoe je meer eiwitten aan je ontbijt en/of tussendoortje kunt toevoegen en hoe ik bestaande recepten omtover tot een eiwitrijke variant.

Maar voor nu zou ik zeggen, probeer eens deze heerlijke combinatie van sinaasappel en pistache in een gezond tussendoortje. En misschien nog goed om te weten, deze sinaasappel pistache cake is glutenvrij! Kijk gerust ook verder op de website voor nog meer gezonde baksels en bakinspiratie.

Wil je de producten van Koro scoren met 5% korting? Gebruik dan de code ‘SNOEPGEZOND’ bij het afrekenen.


Sinaasappel Pistache Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Dit recept is voldoende voor 10 plakken. Mocht je geen pindameel in huis hebben, gebruikt dan amandelmeel.

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel (of havermout fijn malen)

  • 75 gram pindameel (of amandelmeel)

  • 50 gram eiwitpoeder (het liefst neutraal of kies bijvoorbeeld voor vanille)

  • 200 gram (magere) kwark

  • 2 eieren

  • 100 ml sap van een sinaasappel (ongeveer van 1 sinaasappel)

  • 3 el (45 gram) dadelstroop of honing

  • rasp van 1 sinaasappel

  • 1 tl chai kruiden

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 30 gram pistache noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Roer de kwark samen met de eieren, het sap van de sinaasappel en de dadelstroop goed door elkaar.
  • Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Hak de pistache noten grof en voeg 2/3 deel toe aan het beslag en roer goed door.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strooi de rest van de pistache noten over de bovenkant. Schuif de cake in de oven voor ongeveer 45-50 minuten. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een prikker in de prikken. Is die nog niet helemaal gaar, zoals bij mij, laat de cake dan nog een paar minuten langer in de oven.
  • Als de cake gaar is, haal je hem uit de oven. Laat minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake er voorzichtig uit haalt en verder laat afkoelen.
  • Bewaar de cake is een afgesloten trommel in de koelkast of vries de cake in plakjes in, In de koelkast ongeveer 5 dagen houdbaar, in de vriezer tot wel 3 maanden.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *