Dadel notenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Dadel Notenbrood


Er zijn ontelbare verschillende soorten bloem en meel te verkrijgen om mee te bakken. Herken je dat je snel geneigd bent om te gaan voor de bekende soorten zoals bloem, speltbloem of meel of misschien amandelmeel? Vaak zijn dat de soorten die ik snel en makkelijk uit de kast pak om mee te bakken. Echter ga ik ook graag de uitdaging aan om iets te bakken met minder bekende bloem- of meelsoorten. En zo bestelde ik bij Sukrin, naast suikervervangers, ook een zakje sesammeel. Dit meel is van nature glutenvrij en bevat meer eiwitten en vetten dan normale bloem. Dit leek mij een ideale basis voor een heerlijke dadel notenbrood.

En als ik toch een glutenvrije meelsoort als basis neem, waarom dan niet gelijk een geheel glutenvrij en zelfs vegan recept ervan maken?! Ohja en dit recept bevat daarnaast ook alleen natuurlijke suikers in de vorm van appelmoes zonder toegevoegde suikers en uiteraard dadels.

Om het geheel een goed en vullend karakter mee te geven, gebruikte ik verschillende soorten noten, pitten en zaden. Een plakje van dit brood bevat al snel 200 kcal, maar ik garandeer je dat dit ook erg vullend is. Zeker met een laagje pindakaas als topping (dat kan ik echt aanraden!), kun je het met 2 plakken als ontbijt echt wel uithouden tot de lunch. Een plakje van dit dadel notenbrood is overigens ook erg lekker als tussendoortje met bijvoorbeeld een kopje koffie of thee.

Ben je op zoek naar glutenvrije recepten, dan vind je een van de volgende recepten misschien ook erg lekker:


Dadel Notenbrood

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Dit brood bak je een cakevorm. Je kunt hier zeker 10 dikke plakken van snijden.

IngrediΓ«nten

  • 125 gram sesammeel

  • 25 gram amandelmeel

  • 3 el chiazaad + 100 ml water

  • 200 gram appelmoes 100%

  • 125 gram noten/pitten & zaden

  • 50 gram gedroogde cranberries

  • 100 gram medjoul dadels

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng de chiazaad met het water en laat 10 minuten staan.
  • In een andere kom meng de droge ingrediΓ«nten met elkaar. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes.
  • Roer alle droge ingrediΓ«nten door elkaar en voeg hieraan de chiazaad (dat wordt een pudding achtige substantie) en appelmoes toe.
  • Met een spatel roer je dit alles tot een glad beslag. Stort het geheel in de bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Controleer met een prikker of het brood gaar is.
    Laat goed afkoelen, voordat je het brood aansnijdt.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *