Is het rabarberseizoen al afgelopen? Nee, het is nog steeds volop te verkrijgen. En dus bestelde ik ze weer bij de Groentebroer . Ik daagde mezelf uit om met de compote weer een nieuw recept te bedenken. Deze keer mocht het wel wat ‘luxer’ van mezelf. En zo ontstond het idee om er repen van te maken met een crumble laag bovenop: deze heerlijke rabarber crumble bars.
Ook dit recept is vrij van geraffineerde suikers (en vegan), wat voor mij echt wel een prΓ© is bij zelfgemaakte tussendoortjes. En zeg nou zelf: deze repen zien er toch uit om op te eten!
Naast rabarber heb ik in dit recept ook verse aardbeien gebruikt. Deze zijn heerlijk zoet in deze tijd van het jaar en combineert qua smaak heel goed met de rabarber. Ik kan je vertellen dat deze rabarber crumble bars binnen no time op waren π
Misschien vind je dit recept voor rabarbercake ook wel erg lekker.
Rabarber Crumble Bars
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
repen10
minutes40
minutes50
minutesIngrediΓ«nten
β100 gram havermout
β150 gram speltbloem
β50 gram kokosbloesemsuiker
β75 gram kokosolie
β50 ml amandelmelk
β200 gram rabarcompote
β1 tl kaneel
βsnufje zout
β1 handje geschaafde amandelen
β100 gram verse aardbeien
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Meng in een kom de havermout met de speltbloem, de kokosbloesemsuiker, kaneel en het zout. Kneed er voorzichtig de kokosolie en amandelmelk doorheen zodat een kruimelig, maar toch stevig deeg ontstaat. Voeg eventueel een scheutje extra melk toe.
- Gebruik ongeveer 3/4 van het deeg om de bodem van de vorm mee te bekleden. Druk het deeg goed aan in de vorm. Smeer de rabarbercompote over de bodem. Snijd de aardbeien in stukje en verdeel over de compote.
- Voeg de geschaafde amandelen toe aan het overige deeg en verkruimel tot een kruimeldeeg. Strooi dit over compote en aardbeien.
- Schuif het bakblik voor ongeveer 40 minuten in de oven, totdat de bovenkant licht gekleurd is. Laat in de vorm afkoelen en haal het voorzichtig uit de vorm om in repen te snijden.