Kokoswafels, klinkt dat niet fantastisch! Ik kan je vertellen, dat zijn ze ook! Kokos is wel zo’n smaak waarbij de een het geweldig vindt en de ander helemaal niks. Ik ben dus zo’n type die kokos helemaal geweldig vind en je vindt in mijn koelkast of keukenkastje altijd wel iets in de smaak kokos. Kokosyoghurt of kokoskwark is by far mijn favoriete smaak, maar ook eiwitpoeder in de smaak kokos vind je standaard in mijn keukenkastje.
Daarom was de keuze al snel gevallen om deze twee favoriete ingrediΓ«nten te combineren in een heerlijk recept. Door de lockdown waar we alweer een tijdje in zitten, is er aan inspiratie in de keuken geen gebrek. Ik wil het liefst van alles proberen en zo besloot ik ook om eindelijk een wafelijzer te kopen. Voorheen bakte in mijn wafels in een bakvorm in de oven, maar in een wafelijzer zijn ze nu eenmaal sneller gemaakt. Je begrijpt dat de eerste lichting wafels helaas mislukte, want ik was veel te ongeduldig en dus was het een zooitje toen ik de klep opende. Maar bij de tweede lichting kwamen ze al perfect uit het wafelijzer en zoals ik voorspelde waren ze een stuk sneller klaar dan uit de oven.
Het fijne aan deze kokoswafels is niet alleen dat ze naar kokos smaken, maar ook dat ze eiwitrijk zijn. Een perfect vullend ontbijtje dus, waarmee je al een flinke portie eiwitten binnenkrijgt. Dit eiwitrijke recept bevat namelijk 33 gram eiwit! De gezonde wafels serveerde ik met verse frambozen en wat sweet toffee sauce van steviala, maar je kunt prima voor ander fruit en wat honing kiezen. Maak er zelf een feestje van en ga lekker wafels bakken.
Geen zin in wafels of heb je geen wafelijzer? Kies dan voor deze heerlijke eiwitrijke pannenkoeken.
Kokoswafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
40 gram havermout
15 gram eiwitpoeder kokos (Livepuri)
1 ei
75 gram kokoskwark
1 tl bakpoeder
1 tl geraspte kokos
Bakspray om je wafelijzer mee in te vetten
Werkwijze
- Verwarm het wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
- Roer het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de andere ingrediΓ«nten toe en roer tot een stevig beslag.
- Het beslag is een stuk dikker dan pannenkoeken- of cakebeslag.
- Schep een flinke eetlepel beslag op elk van de twee wafelcompartimenten. Doe je wafelijzer dicht en de rest volgt vanzelf.
- Zodra er aan de zijkanten geen stoom meer uit het ijzer komt (dit is bij mij zo), dan zijn de wafels gaar en kun je het wafelijzer voorzichtig openen.
- Gebruik een vork om de wafels eventueel netjes uit de vorm te krijgen.
- Herhaal deze stappen tot het beslag op is. Ik haalde er ongeveer 3 wafels uit. Maar als je apparaat kleiner is, kun je er meer uit halen.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze.