Gember wafels
Ontbijt, Recepten

Gember wafels

Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik ontzettend dol ben op wafels. In het weekend bak ik erg graag een stapel gezonde wafels voor het ontbijt. Qua recepten varieer ik iedere keer, daarom verveelt het nooit. Zoek maar eens op Snoepgezond op wafels en je vindt al meer dan 20 verschillende recepten. De meeste recepten zijn gemaakt met een wafelijzer, maar een aantal recepten zijn ook gebaseerd op een wafel bakvorm voor in de oven. Vandaag voeg ik deze frisse gember wafels aan het rijtje met gezonde wafelrecepten toe.

Wafels en pannenkoeken lijken in de essentie erg op elkaar. Echter maak ik mijn wafelbeslag altijd een stuk dikker dan pannenkoeken beslag. De basis voor mijn wafelbeslag bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van havermeel, bloem, ei en magere kwark. De kwark kun je ook heel goed vervangen voor geprakte banaan of appelmoes. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee.

Omdat ik een liefhebber ben van gember (love gemberthee en gembershots), besloot ik wat verse gember door mijn beslag te raspten. Dit vond ik heerlijk 🙂 Deze gezonde gember wafels komen dus vaker terug als mijn zondags ontbijtje. Ben je benieuwd naar het recept, lees dan snel verder.


Gember wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

17

minutes

Ingrediënten

  • 30 gram havermeel

  • 20 gram bloem

  • 50 gram magere kwark

  • 1 ei

  • 1 tl verse gember geraspt

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 0.5 tl kardemom

  • 1 el zoetstof (suikervervanger of honing/agavesiroop)

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe en roer met een kleine garde tot een glad beslag.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer volgens de instructies van het apparaat.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 5-6 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *