Pastasalade met asperges
Hartig, Recepten

Pastasalade met asperges

Welk seizoen is aangebroken? Het aspergeseizoen oftewel het witte goud ligt weer in de winkel! Om het aspergeseizoen in te luiden kreeg ik van het Nederlands aspergecentrum een heerlijk pakket met asperges opgestuurd. Traditioneel loopt het seizoen van eind april tot eind juni. Echter worden de asperges nu ook in kassen geteeld, waardoor ze al vanaf maart verkrijgbaar zijn. Ze liggen dus maar kort in de winkel en dat betekent dat we er volop van moeten genieten zolang het kan. Vandaag deel ik een lekker recept voor pastasalade met asperges met jullie.

Pasta met witte asperges

Het witte goud wordt heel vaak gegeten in combinatie met ham en een gekookt ei. Ook ik vind dit een heerlijke combinatie, echter wilde ik dit keer graag iets anders proberen. Met de boter van Lurpak, die ook in het pakket zat, maakte ik een heerlijke saus waarmee je de pastasalade op smaak kunt brengen. De pastasalade met asperge kun je zowel lauwwarm als koud serveren. Dat maakt dit recept de ideale mealprep. Het idee voor dit recept ontstond door wat restjes, die ik nog in de koelkast had liggen, waaronder gerookte zalm en lente-ui. Gelukkig pakte het goed uit, want dit recept is voor mij een blijvertje!

No waste: gebruik de schillen van de asperges

De schillen van de asperges hoef je trouwens niet weg te gooien, want deze kun je weer heel goed gebruiken voor een heerlijke aspergesoep. Ook een aanrader om zelf te maken! Net als de asperge quiche overigens 😉

Ben jij inmiddels al benieuwd naar de pastasalade met asperges en gerookte zalm? Lees dan snel verder!


Pastasalade met asperges

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • Aspergesaus
  • 30 gram roomboter

  • 30 gram bloem

  • 300 ml groentebouillon

  • 1 sjalot

  • 50 ml slagroom

  • peper/zout naar smaak

  • Pastasalade
  • 100 gram penne

  • 125 ml aspergesaus

  • 250 gram witte asperges

  • 100 gram gerookte zalm

  • 50 gram rucola

  • 1/4 komkommer

  • 1 lente-ui

Werkwijze

  • Aspergesaus
  • Smelt de roomboter in een pan op het vuur. Snijd de sjalot fijn.
  • Zodra de roomboter gesmolten is voeg je de sjalot toe en bak je dit samen 1 minuut.
  • Voeg nu de bloem toe en bak het geheel 3 minuten.
  • Voeg in drie delen de bouillon toe en roer dit telkens met een garde goed door.
  • Als je alle bouillon hebt toegevoegd, heb je als het goed is een dikke en gladde saus. Zet de saus apart en ga verder met de pastasalade.
  • Pastasalade
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de asperges en snijd 3-4 cm van de onderkant af.
  • Snijd de rest van de asperges in 4 stukken. Kook de asperge stukjes in ongeveer 10 minuten gaar. Prik er met een vork in om te controleren of de asperges goed gaar zijn. Giet het water af en laat de asperges even uit stomen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Pak een grote kom en doe hierin de pasta en asperge stukjes. Voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de gerookte zalm, komkommer, lente-ui en rucola toe en meng alles goed met elkaar.
  • Geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *