Maak jij weleens je eigen gezonde tussendoortjes? Ik doe het al jaren! Variërend van een bananenbrood tot carrotcake en van gezonde donuts tot muffins. Door iedere keer te variëren wordt het geen saaie gewoonte, maar blijft het super leuk om te doen. Zelf ben ik ontzettend dol op carrotcake, vandaar dat ik vandaag een variatie hierop met jullie deel in de vorm van gezonde carrotcake muffins.
Dit is niet alleen een ideaal tussendoortje, maar ook perfect als snel ontbijtje (to go). De muffins zijn 112 calorieën per stuk, dus als ik dit eet als ontbijt neem ik er minimaal 2 tot 3. Op drukke dagen vind ik het namelijk ideaal om snel en gezond te kunnen ontbijten. Daarnaast zijn deze muffins ook nog eens glutenvrij en bevat een muffin 6 gram eiwitten per stuk. De glutenvrije basis bestaat uit glutenvrij havermeel en amandelmeel. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee.
Als je op Snoepgezond zoekt op Carrotcake vind je diverse recepten, waaronder een ander recept voor Carrotcake muffins, maar ook een glutenvrije Carrotcake of een lekkere gezonde mugcake. Neem dus gerust een kijkje of lees snel verder naar het recept voor gezonde Carrotcake muffins.
Gezonde Carrotcake muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk12
stuks10
minutes25
minutes35
minutesIngrediënten
150 gram (glutenvrij) havermeel
75 gram amandelmeel
2 eieren
75 ml eiwit (Prozis)
150 ml (plantaardige) melk
200 gram geraspte wortel
50 gram Sukrin Gold
2 tl bakpoeder
1.5 tl speculaaskruiden
snufje zout
50 gram rozijnen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffin bakblik met papieren vormpjes.
- Klop de eieren en het eiwit los. Roer hier de melk doorheen.
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schep als laatste de wortel en rozijnen door het beslag.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
- Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn. Haal het bakblik voorzichtig uit de oven en haal de muffins uit het bakblik.
- Laat de muffins op een rooster afkoelen. Bewaar maximaal 4-5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.