Als ambassadeur van Fairy Superfoods mag ik hun assortiment aan superfood poeders proberen. Eerder maakte ik al een acaibowl en deze heerlijke superfood ontbijttaartjes. En deze keer ging ik aan de slag met de maca poeder. Ik maakte hiermee deze luchtige en vegan mango kokos mousse.
Wat is maca eigenlijk en welke voordelen zitten eraan? Maca is een klein gewas, die op een hoogte van meer 3500 meter wordt verbouwd in de Peruaanse Andes. De voordelen van deze superfood is dat het het uithoudingsvermogen, het energieniveau en de mentale en fysieke gezondheid verbetert. Het helpt bij het in balans brengen van je hormonen en vermindert het stressniveau. Een hoop voordelen dus!
Ik verwerkte het in deze mango kokos mousse. Een heerlijk fris en vegan toetje. Ook als verse mango’s niet meer te verkrijgen zijn, kun je dit toetje maken, gebruik dan mango uit de diepvries. Hoe maak je eigen vegan mousse? Simpel.. ik gebruikte aquafaba en klopte dit heel luchtig op. Aquafaba is het vocht van kikkererwten uit blik. En daarmee maak je bijvoorbeeld deze gegrilde paprika hummus. Naast aquafaba klopte ik ook kokosmelk uit blik op. Als je dit een nachtje in de koelkast zet, wordt dit een stevige massa. Samen met de aquafaba en mango resulteert dit in een heerlijke frisse vegan mousse.
Mango Kokos Mousse
Course: DessertDifficulty: Gemiddeld4
porties20
minutes20
minutesVoldoende voor 2-4 porties, afhankelijk van de grootte van je schaaltjes.
IngrediΓ«nten
200 gram mango
1/2 blik kokosmelk (200 gram, nacht in de koelkast)
vocht van 1 blik kikkererwten (blik van 400 gram)
2 el poedersuiker (suikervrije variant van Sukrin)
1 tl macapoeder
Werkwijze
- Klop de aquafaba met de macapoeder en poedersuiker met een mixer tot stijve pieken.
- Schep het vaste deel van de kokosmelk uit het blik (ongeveer 200 gram) en klop dit met een mixer op. Meng met de aquafaba.
- Pureer de mango en roer dit door de aquafaba en kokosmelk.
- Schenk de mousse in mooie schaaltjes en serveer direct.
Wat is aquafaba en waar staat dat bij de ingrediΓ«nten?
Aquafaba is het vocht van de kikkererwten. Normaal giet je die af als je kikkererwten gaat gebruiken, maar dat vocht heet dus aquafaba en gebruik je als vervanger voor eiwit.