Sinds een paar maanden staat er super fijn wafelijzer in mijn keukenkastje. Regelmatig pak ik het wafelijzer uit de kast om bijvoorbeeld deze bananenbrood wafels of appel kaneel wafels te maken. En na het succes van deze frambozenrepen op basis van amandelmeel wist ik dat de combinatie amandel en framboos nog een keer wilde maken. Dat resulteerde dus in heerlijke amandel frambozen wafels.
Met dit recept maak je ongeveer 3-4 gezonde wafels, voor sommige misschien een flinke portie. Voor mij echter niet. Samen met frambozen en amandelpasta van Koro als topping, ben ik goed verzadigd tot aan de lunch. Ik kies er bewust voor om een iets grotere portie te nemen bij het ontbijt, lunch en diner. Zo beperk ik het onbeperkt snacken tussendoor π Het fijne aan dit recept is ook dat deze wafels eiwitrijk zijn. Het totale recept, inclusief de amandelpasta, bevat namelijk ruim 40 gram eiwit! Dus mocht je bewust letten op je eiwitinname, dan is dit een perfect ontbijtrecept.
Mocht je geen wafelijzer hebben, dan kun je een klein beetje meer vocht (per scheutje) aan dit recept toevoegen en er dan pannenkoeken van bakken. Zo kun je toch genieten van de heerlijke combinatie van amandel en frambozen bij het ontbijt. En pannenkoeken zijn net zo lekker als wafels hoor! Mocht je na het lezen van dit recept toch een wafelijzer willen aanschaffen, neem dan eens een kijkje bij dit wafelijzer. Bij het kopen van een wafelijzer is het belangrijk om te letten op een goede antiaanbaklaag. Je wilt namelijk voorkomen dat je wafels blijven plakken of dat het schoonmaken veel tijd en moeite kost. Ben jij om en ga je deze amandel frambozen wafels bakken?
Amandel Frambozen Wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes8
minutes13
minutesIngrediΓ«nten
50 gram kwark
1 ei
30 gram amandelmeel
20 gram eiwitpoeder (of bloem)
1 tl bakpoeder
1 handje frambozen
toppings naar keuze
Werkwijze
- Verwarm je wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
- Klop het ei samen met de kwark los. Roer hier de andere ingrediΓ«nten door heen. Als laatste roer je de frambozen door het beslag.
- Laat het beslag een paar minuten staan.
- Vet je wafelijzer in (met een spray gaat het heel makkelijk). Verdeel telkens een ruime eetlepel beslag over de ijzers. Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar. Herhaal tot al je beslag op is.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze, zoals verse frambozen en amandelpasta.