De verse frambozen liggen weer vaker in de supermarkt en dus verdwijnt er geregeld een bakje in mijn karretje. Heerlijk op je havermout of in een bakje kwark. Maar dit keer wilde ik de frambozen graag in een tussendoortje verwerken. Aan je tussendoortje geeft dit een heerlijke fris zure toevoeging. Zelf vind ik dat frambozen goed combineren met amandelen en dus ging ik voor frambozenrepen op basis van amandelmeel.
Dit gezonde tussendoortje was een schot in de roos, want het kostte mij geen moeite om de frambozenrepen (snel) op te eten. Lekker fris en zurig door de verse frambozen en zoet door de suikervervanger en appelmoes. Deze laatste twee producten scoorde ik bij Koro. Een super fijne webshop waar je terecht kunt voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Veel van de producten koop je in grotere verpakkingseenheden, waardoor je niet vaak opnieuw hoeft te bestellen. En daarnaast verkopen ze ook minder gangbare producten, die je niet standaard in elke supermarkt kunt krijgen. Inmiddels heb ik een flinke voorraad noten, zaden en meelsoorten van Koro in huis, zodat ik altijd wel iets lekkers kan bakken. Ideaal ook voor deze bananenbrood granola bijvoorbeeld.
Het maken van deze frambozenrepen kost je weinig moeite, wel zo fijn toch?! Wil je dit recept eiwitrijker maken, vervang dan bijvoorbeeld de helft van de bloem voor (naturel) eiwitpoeder. Heb je geen amandelmeel in huis? Vervang dit dan bijvoorbeeld voor gemalen havermout, ook wel havermeel genoemd. Zo kun je dit recept helemaal naar wens aanpassen. Voeg ook gerust een handje amandelen of andere noten toe als je een bite wilt. Mocht je nog meer inspiratie willen voor gezonde baksels, neem dan gerust een kijkje op de rest van de website.
Frambozenrepen
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk9
stuks10
minutes40
minutes50
minutesDit recept is voldoende voor 9-12 stukjes/repen.
IngrediΓ«nten
150 gram bloem
100 gram amandelmeel
100 gram suikervervanger
150 ml (plantaardige) melk
200 gram appelmoes
1 el zonnebloemolie (of kokosolie gesmolten)
1.5 tl bakpoeder
1 tl vanille essence
snufje zout
100 gram frambozen
1 el maizena
2 handjes geschaafde amandelen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant bakvorm met bakpapier.
- Roer in een kom de appelmoes, melk, vanille essence en olie goed door elkaar. In een andere kom meng je de droge ingrediΓ«nten (behalve frambozen, maizena en amandelschaafsel) goed door elkaar.
- Voeg de natte en droge ingrediΓ«nten bij elkaar en roer met een spatel tot een glad beslag. Meng in een andere kom de frambozen samen met de maizena (dit voorkomt dat de frambozen helemaal naar de bodem zakken).
- Stort de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel de frambozen over de bovenkant en stort de rest van het beslag erop. Strijk de bovenkant glad en druk hier en daar de frambozen een beetje aan. Verdeel als laatste de amandelschaafsel over de bovenkant.
- Schuif de bakvorm voor ongeveer 40 minuten in de oven en controleer met een prikker of de repen klaar zijn.
- Laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Bewaar in een afgesloten trommel maximaal 5-6 dagen in de koelkast of vries een deel in.