Aardbei Rabarber Pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Aardbei Rabarber Pannenkoeken

De laatste keer dat ik een nieuw pannenkoeken recept met jullie deelde, waren dat deze eiwitrijke pannenkoeken. Dus is het weer tijd voor een nieuw en veel te lekker pannenkoeken recept: aardbei rabarber pannenkoeken. Rabarber is van ongeveer mei tot juli in het seizoen. Een niet al te lange periode, dus zolang het in de winkels ligt geniet ik er volop van.

Tegenwoordig kunnen ze rabarber ook op andere manieren telen, dus is het ook langer verkrijgbaar. De rabarber die je buiten het lente-/zomerseizoen koopt is wel wat zuurder. Maar nu is de rabarber dus echt in het seizoen en ontzettend fris en lichtzoet. Ik heb dan ook maar heel weinig zoetstof toegevoegd aan de compote, die ik ervan maakte. Want deze heerlijke gezonde aardbei rabarber pannenkoeken zijn gemaakt met een basis van rabarber compote.

Om de pannenkoeken wat gezonder en voedzamer te maken heb ik een deel van de bloem vervangen voor havermeel. Een perfecte en gezonde start van de dag met deze heerlijke pannenkoeken. Super verse en zoete aardbeien maken dit ontbijtje voor mij helemaal af. De combinatie aardbei en rabarber is namelijk geweldig lekker! Een flinke scheut suikerarme siroop van Sukrin maakt deze stapel helemaal af. Ga jij deze heerlijke gezonde pannenkoeken proberen?


Aardbei Rabarber Pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

IngrediΓ«nten

  • 75 gram rabarbercompote

  • 2 eieren

  • 50 gram bloem

  • 25 gram havermeel

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • Topping
  • 150 gram aardbeien

  • 2 el suikerarme siroop Sukrin

Werkwijze

  • Klop de eieren samen met de compote los.
  • Roer hier de andere ingrediΓ«nten doorheen.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur.
  • Smelt hierin wat boter of olie.
  • Maak kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel in de pan. Bij mij passen er drie hoopjes tegelijk in de pan.
  • Bak de pannenkoeken in 3-4 minuten aan beide kanten gaar en lichtbruin.
  • Herhaal bovenstaande totdat al het beslag op is.
  • Verdeel de pannenkoekjes over twee porties en maak af met verse aardbeien en wat suikerarme siroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. Hi,

    Kan je de bloem ook vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel? Of krijg je dan weer andere verhoudingen?

    1. Hi Vera,

      Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat je dan wat extra rabarbercompote moet toevoegen om het smeuΓ―g te houden.

      Groeten,

      Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *