Deze tijd van het jaar is een hele fijne tijd, want POMPOENEN! Hoewel ik het niet lekker vind om pompoen ‘zo’ te eten, vind ik het wel onwijs lekker om het overal in te verwerken. Pompoensoep, pompoencake, pompoenhavermout, pompoenpannenkoeken: je kan het zo gek niet bedenken of ik het maak het graag. Een cheesecake met pompoen wilde ik graag aan dit lijstje toevoegen. Dus toen Marike van Oh.my.pie haar bakmixen op de markt bracht, dacht ik nu is mijn kans. Een heerlijke glutenvrije koekjesbodem, die je goed kan combineren met allerlei andere ingrediΓ«nten. En in mijn geval resulteerde dit in deze heerlijke pumpkinspice cheesecake.
Het fijne aan dit recept voor pumpkinspice cheesecake is dat het helemaal glutenvrij is. Daarnaast bevat dit recept ook geen geraffineerde suikers en gebruik ik naast pompoenpuree ook flink wat kwark in de vulling. Een taart boordevol groenten en eiwitten dus! Ook aan te raden om te eten als ontbijt π En geloof me dat is een hele goede tip! Het kostte mij dan ook geen enkele moeite om dit taartje op te eten. OkΓ© ik heb een aantal stukjes uitgedeeld, want anders zou ik drie dagen lang ontbijten en snacken met deze cheesecake. En dat leek me toch net iets teveel van het goede.
Pumpkinspice Cheesecake
Course: TaartDifficulty: Makkelijk8
stuks15
minutes1
hour1
hour15
minutesIngrediΓ«nten
- Bodem
β1 pak cheesecake bakmix van oh.my.pie en leev
β80 gram kokosolie
β100 gram (medjoul) dadels
β1 tl pumpkinspice kruiden
- Vulling
β400 gram pompoenpuree
β300 gram roomkaas light
β300 gram magere kwark
β5 eieren
β1 el pumpkinspice kruiden
β1/2 el kaneel
- Topping
βspeculaasjes of kruiden naar wens
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160Β°C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Ontpit de dadels en laat 10 minuten weken in heet water.
- Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de dadels en de mix voor de bodem en de pumpkinspice kruiden toe aan de hakmolen/keukenmachine. Maal tot een plakkerig geheel.
- Stort het geheel op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
- Schuif de bodem voor 12-15 minuten in de oven. En zet weg tot nader gebruik.
- Om pompoenpuree te maken kook je in blokjes gesneden pompoen voor 15 minuten in een pannetje. Giet het water af en maal de pompoen in de hakmolen/keukenmachine tot een egale massa. Laat de pompoenpuree afkoelen tot nader gebruik.
- Voor de vulling roer je de roomkaas samen met de kwark goed los. Voeg hier de afgekoelde pompoenpuree aan toe en roer met de spatel goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en roer deze goed door het beslag.
- Als laatste voeg je de kruiden toe. Schenk de vulling op de koekjesbodem. Zet een ovenvast schaaltje met een laagje water onderin de oven.
- Bak de cheesecake in 60-65 minuten gaar. Zet de ovendeur op een kiertje en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens nog een nachtje in de koelkast om goed op te stijven.
- Maal een aantal (glutenvrij) speculaasjes of kruidnoten in de hakmolen/keukenmachine tot fijne poeder. Verdeel dit over de bovenkant van de cheesecake.