Tiramisu met aardbeien
Dessert, Recepten

Tiramisu met aardbeien

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete dessert is, dan ga ik voor een heerlijke tiramisu. De originele variant blijft een favoriet, maar het liefst pas ik dit dessert aan het seizoen aan. Nu het bijna zomer is en de verse aardbeien in de winkels liggen, kan ik het niet laten om te gaan voor een heerlijke tiramisu met aardbeien.

Tiramisu met Amarula Creamlikeur

Voor een heerlijke switch op de originele tiramisu, vervangen we de espresso voor Amarula Cream likeur. Amarula Cream is een heerlijke likeur gemaakt van de marulavrucht van de marulaboom, verrijkt met room. Wij kennen Amarula misschien alleen van de heerlijke creamlikeur, maar de marulavrucht is ook een favoriet van de Afrikaanse olifant. Tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse Savanne genieten zij van de heerlijke marulavruchten. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is de Afrikaanse olifant afgebeeld op het logo van Amarula.

Hoe maak je deze tiramisu met aardbeien?

Naast de Amarula Creamlikeur heb je voor dit recept uiteraard ook verse aardbeien nodig. Daarnaast bestaat de basis uit mascarpone en vetvrije Griekse yoghurt. Hierdoor is het recept meer verantwoord en minder zoet, maar toch heerlijk romig. Je kunt ervoor kiezen om de tiramisu in een ovenschaal op te bouwen, maar ik ging dit keer voor leuke eenpersoonsporties die je kunt opbouwen op een bordje. Hier zullen je gasten vast van onder de indruk zijn. Serveer naast de tiramisu met aardbeien nog een heerlijk glaasje Amarula Cream likeur on the rocks en het dessert is compleet.

Wist je dat je met Amarula allerlei heerlijke en ook verantwoorde recepten kunt maken? Vul het woord Amarula in de zoekbalk in, bovenaan mijn blog en je vindt diverse heerlijke recepten. Of bekijk ze direct via deze link.


Tiramisu met aardbeien

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 24 lange vingers

  • 100 ml Amarula Creamlikeur

  • 150 gram mascarpone

  • 250 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 2 blaadjes gelatine

  • 3 el suikervervanger

  • 150 gram aardbeien

  • 4 el aardbeien jam (light)

Werkwijze

  • Leg de gelatine in een kom met koud water en laat het minimaal 10 minuten weken.
  • Verwarm 25 ml Amarula samen met de suikervervanger in een pannetje op het vuur. Voeg hier het uitgeknepen blaadje gelatine aan toe en roer door totdat de gelatine is opgelost.
  • Voeg de mascarpone samen met de Griekse yoghurt in een kom en roer hier de Amarula met gelatine doorheen. Hierdoor ontstaat een roommengsel.
  • Pak een spuitzak en vul deze met het roommengsel. Leg de spuitzak ongeveer 2 uur in de koelkast.
  • Voeg de overige 75 ml Amarula Cream likeur toe aan een diep bord en doop hierin 12 lange vingers. Verdeel 3 lange vingers per bordje en smeer over deze laag met lange vingers de aardbeienjam uit.
  • Haal de spuitzak uit de koelkast en verdeel de helft van de room over de lange vingers.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes en verdeel de helft hiervan over de room.
  • Herhaal het bovenstaande proces met de overige lange vingers, aardbeienjam, room en eindig met een laagje aardbeien.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *