Nu ik vakantie heb sport ik heel graag ‘s ochtends (vroeg). Zo vlak voor het trainen vind ik een groot ontbijt niet prettig en dus ging ik op zoek naar makkelijke en gezonde snacks, die ik voor het trainen kan eten. Zo kwam ik op het idee voor muffins. En met de producten van Koro goed vertegenwoordigt in mijn keukenkastjes, kwam ik op het recept voor deze chocolade hazelnoot muffins. Want wie wil er niet zonder schuldgevoel van een chocolade muffin snoepen?
Al eerder deelde ik op snoepgezond het recept voor gezonde chocolade cake. Deze cake was een schot in de roos en maak ik nog geregeld. Het is een smeuïge chocolade cake, maar dan laag in calorieën en hoog in eiwitten. Het recept voor deze chocolade hazelnoot muffins is hierop geïnspireerd. Ook deze muffins zijn lekker smeuïg, zacht en eiwitrijk. Eén muffin bevat ongeveer 200 calorieën en 12 gram eiwit. Voor mij dus de perfecte pre workout snack. Overigens kun je deze muffins ook prima als tussendoortje eten.
De hazelnoten in dit recept zijn van de webshop Koro. Daar koop ik veel van mijn bakproducten in bulk (grote hoeveelheden). Je kunt bij deze webshop terecht voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Daarnaast verkopen ze ook minder gangbare producten, die je niet standaard in elke supermarkt kunt krijgen. Inmiddels heb ik een flinke voorraad noten, zaden en meelsoorten van Koro in huis, zodat ik altijd wel iets lekkers kan bakken.
Heb je geen eiwitpoeder in huis en wil je deze chocolade hazelnoot muffins toch graag maken? Vervang 25 gram eiwitpoeder dan voor 25 gram cacaopoeder en de andere 25 gram eiwitpoeder voor havermeel of bloem. De muffins bevatten dan wel een stuk minder eiwitten, maar zullen net zo lekker zijn!
Chocolade Hazelnoot Muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
stuks10
minutes27
minutes37
minutesOmdat ik de muffins bakte in een siliconen muffinvorm, haalde ik ongeveer 8 grote muffins uit het recept. Gebruik je een muffin bakblik met papiertjes, dan haal je waarschijnlijk ongeveer 10 muffins uit het recept.
Ingrediënten
125 gram havermeel (havermout fijn malen)
50 gram eiwitpoeder chocolade
25 gram cacaopoeder
150 gram kwark
3 eieren
2 el zonnebloemolie
50 gram suikervervanger
1 tl bakpoeder
snufje zout
50 gram blanke hazelnoten
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je siliconen muffinvorm in of bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
- Klop de eieren samen met de kwark en olie met een garde los.
- Voeg hieraan alle droge ingrediënten, behalve de hazelnoten, toe. Roer dit met een spatel tot een glad beslag.
- Hak de hazelnoten grof en roer deze met een spatel door het beslag.
- Verdeel het beslag over 8 of 10 muffinvormpjes. Schuif de muffins voor 27 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
- Laat de muffins minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen en haal ze er dan voorzichtig uit. Laat de muffins verder op een plank of bord helemaal afkoelen.
- Bewaar de muffins in een afgesloten trommel (maximaal 3-4 dagen) of vries een deel in. In de vriezer zijn de muffins maximaal 3 maanden houdbaar (wel goed verpakken).