Amarula trifle
Dessert, Recepten

Amarula trifle

Eind van de maand is het Pasen, een moment om samen te komen en met elkaar te genieten. Voor mij gaat dit samen met lekker eten en drinken. Met deze heerlijke Amarula trifle steel je gegarandeerd de show.

Amarula Creamlikeur

Amarula is een heerlijke roomlikeur, gemaakt van de vrucht van de marulaboom. Dit is waar de merknaam dan ook van afgeleid is. Naast dat de vrucht populair is vanwege de roomlikeur, die ervan gemaakt wordt, is de vrucht ook een favoriet van de Afrikaanse olifant. Zij passeren de marulabomen tijdens hun tocht over de Zuid-Afrikaanse Savannah. Onderweg genieten zij van deze heerlijke marula vrucht. Daarom wordt de marulaboom ook wel de olifantenboom genoemd en is het verhaal achter Amarula sterk verbonden met de Afrikaanse olifant. Dit is ook de reden dat we de Afrikaanse olifant terugzien in het logo.

Hoe maak je een trifle?

Trifle vindt zijn oorsprong in de Engelse keuken. Het is een traditioneel Engels dessert, dat bestaat uit meerdere lagen met cake, custard en vers fruit. Je serveert de trifle traditiegetrouw in een glas of grote glazen kom. Voor deze heerlijke Amarula trifle heb ik de Amarula Creamlikeur gebruikt als basis van de custard. Dat betekent dat je van de Creamlikeur een romige vla maakt. Naast de Amarula custard heb je voor dit heerlijke toetje (paas)koekjes en verse aardbeien nodig. Een leuk chocolaatje in de vorm van een kuikentje of paashaas brengt dit toetje helemaal in de sfeer van Pasen.

Een ding kan ik je beloven: van dit toetje zullen je gasten geen genoeg krijgen! Om het geheel compleet te maken, kun je er eventueel nog een lekker glaasje Amarula likeur bij serveren om het helemaal af te maken.

Wist je dat je met Amarula allerlei heerlijke en ook verantwoorde recepten kunt maken? Vul het woord Amarula in de zoekbalk in, bovenaan mijn blog en je vindt diverse heerlijke recepten. Of bekijk ze direct via deze link.


Amarula trifle

Recipe by LindaCourse: ToetjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Dit recept is voldoende voor vier porties.

Ingrediënten

  • Amarula custard
  • 750 ml melk

  • 250 ml Amarula Creamlikeur

  • 75 gram suiker(vervanger)

  • 40 gram maizena

  • 4 eidooiers

  • Trifle
  • 300 gram verse aardbeien

  • 8 bokkenpootjes

  • 600 gram Amarula custard

  • 4 (paas) chocolaatjes

Werkwijze

  • Verwarm 650 ml melk samen met de Amarula Creamlikeur in een pannetje op het vuur. Verwarm het geheel tot vlak onder het kookpunt.
  • Klop in een kom de suikervervanger samen met de maizena, eidooiers en 100 ml melk met een garde tot een gladde massa.
  • Schenk hier in delen de bijna kokende melk en Amarula Creamlikeur op en roer telkens met een garde goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
  • Als alles met elkaar gemengd is, schenk je het mengsel weer in de pan. Zet de pan terug op het vuur en breng al roerend met de garde het geheel aan de kook. Laat de custard ongeveer 2-3 minuten doorkoken, terwijl je goed blijft roeren met de garde.
  • Haal het pannetje van het vuur en schenk de custard in een koude kom. Dek de kom af met plasticfolie en zet het geheel in de koelkast om af te koelen.
  • Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
  • Verkruimel over de bodem van vier glazen in ieder glas een bokkenpootje. Schenk hierop per glas ongeveer 75 gram custard. Verdeel de helft van de aardbeien over de vier glazen.
  • Herhaal bovenstaande met de rest van de bokkenpootjes, custard en aardbeien. Geef de trifle een finishing touch met een leuk chocolaatje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *