Net als heel veel mensen ben ik een echte koffieliefhebber. Ik begin de dag altijd met een lekker zwart kopje koffie, bij voorkeur redelijk sterk. Een cappuccino of latte drink ik niet zo vaak, alleen als ik er echt zin in heb. Maar een ijskoffie daarentegen gaat er bij mooi weer heel goed in! Meestal gebruik ik hiervoor de coldpressed creamy coconut melk van Alpro of een andere plantaardige melk. Dit keer besloot ik te gaan voor een vegan ijskoffie met een twist.
En wat is deze twist? Van kroonophetwerk krijg ik vier keer jaar de foodybox toegestuurd met daarin allemaal (nieuwe) producten om te proberen. In de laatste box zat een heerlijke fles vegan Amarula. Een geheel plantaardige likeur, perfect om te verwerken in je ijfkoffie. Deze heerlijke likeur wordt gemaakt van de exotische marula, een vrucht die slechts enkele weken per jaar groeit op de subtropische vlaktes van Afrika. Een scheutje van deze likeur zorgt voor een mega lekkere toevoeging aan de vegan ijskoffie.
Ik kan me heel goed voorstellen dat dit geen ijskoffie is waar je de dag mee start. Maar juist in de middag, als net dat dipje om de hoek komt kijken, kan deze heerlijke ijskoffie zorgen voor een lekkere kick. Of op een warme zomerse avond lekker na de maaltijd. En wil je liever wel ‘s ochtends genieten van een ijskoffie, dan is een eiwitrijke ijskoffie echt een aanrader!
Vegan ijskoffie
Course: DrankjeDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes40
minutes5
minutesIngrediΓ«nten
100 ml sterke koffie
150 ml plantaardige melk
50 ml Amarula vegan
ijsblokjes
Werkwijze
- Zet de koffie en laat afkoelen.
- Meng alle ingrediΓ«nten in een glas en geniet!