Vegan ijskoffie
Dessert, Recepten

Vegan ijskoffie

Net als heel veel mensen ben ik een echte koffieliefhebber. Ik begin de dag altijd met een lekker zwart kopje koffie, bij voorkeur redelijk sterk. Een cappuccino of latte drink ik niet zo vaak, alleen als ik er echt zin in heb. Maar een ijskoffie daarentegen gaat er bij mooi weer heel goed in! Meestal gebruik ik hiervoor de coldpressed creamy coconut melk van Alpro of een andere plantaardige melk. Dit keer besloot ik te gaan voor een vegan ijskoffie met een twist.

En wat is deze twist? Van kroonophetwerk krijg ik vier keer jaar de foodybox toegestuurd met daarin allemaal (nieuwe) producten om te proberen. In de laatste box zat een heerlijke fles vegan Amarula. Een geheel plantaardige likeur, perfect om te verwerken in je ijfkoffie. Deze heerlijke likeur wordt gemaakt van de exotische marula, een vrucht die slechts enkele weken per jaar groeit op de subtropische vlaktes van Afrika. Een scheutje van deze likeur zorgt voor een mega lekkere toevoeging aan de vegan ijskoffie.

Ik kan me heel goed voorstellen dat dit geen ijskoffie is waar je de dag mee start. Maar juist in de middag, als net dat dipje om de hoek komt kijken, kan deze heerlijke ijskoffie zorgen voor een lekkere kick. Of op een warme zomerse avond lekker na de maaltijd. En wil je liever wel ‘s ochtends genieten van een ijskoffie, dan is een eiwitrijke ijskoffie echt een aanrader!


Vegan ijskoffie

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 100 ml sterke koffie

  • 150 ml plantaardige melk

  • 50 ml Amarula vegan

  • ijsblokjes

Werkwijze

  • Zet de koffie en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten in een glas en geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *