Chocolade Courgette Pancakes
Ontbijt, Recepten

Chocolade Courgette Pancakes


Chocolade Courgette Pancakes, een hele mond vol en ook nog eens een combinatie van gezond en lekker. Want wie wil er niet ontbijten met pannenkoeken?! Ik ben er dol op, zeker in het weekend als ik meer tijd heb om uitgebreid te ontbijten. En pannenkoeken kunnen naast lekker, ook heel gezond zijn. Dat bewijzen deze leukerds wel!

In deze blog in samenwerking met Lucy van Yourmealplanners schreef ik hoe ik ben begonnen met het toevoegen van groente aan mijn ontbijt. Dit is namelijk niet van de een op andere dag gebeurd, maar is een proces van jaren. Inmiddels zie ik het als een uitdaging om aan zoveel mogelijk ontbijtrecepten groente toe te voegen met als uitgangspunt dat ze niet mogen overheersen. Ik vind namelijk dat iedereen dit moet kunnen proberen. En zo ging het ook met het maken van deze chocolade courgette pancakes.

Ik gebruikte mijn basis voor bananenpannenkoeken, die ik vaak maak en voegde hieraan 100 gram geraspte courgette en cacaopoeder toe. Zo krijg je heerlijke chocolade pannenkoeken en proef je de courgette totaal niet! Een zondags ontbijt met pannenkoeken is zo ineens een heel gezond ontbijt, waarmee je al een groot deel van je dagelijkse hoeveelheid groente mee op hebt.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor een ontbijt met groente? Bekijk dan ook eens de volgende recepten:


Chocolade Courgette Pancakes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Uit dit recept haal je 10 kleine pannenkoeken. Ruim voldoende voor één portie voor een volwassene.

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte courgette

  • 1 rijpe banaan

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 40 gram (spelt)bloem

  • 10 gram cacaopoeder

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Prak de banaan fijn en klop hier het ei en het eiwit doorheen. Voeg de courgette toe en roer goed door elkaar.
  • Als laatste voeg je de droge ingrediënten toe en roer je dit tot een glad beslag. Laat het beslag nu 5 à 10 minuten rusten, voordat je de pannenkoeken gaat bakken.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur (eerst voorverwarmen op hoog vuur en tijdens het bakken het vuur lager zetten). Smelt wat boter of kokosolie in de pan en maak kleine hoopjes van het beslag (ter grootte van ongeveer een flinke eetlepel).
  • Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar en herhaal de vorige stap totdat het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze, zoals vers fruit en wat honing of suikervrije zoetstof (bijvoorbeeld de siropen van Steviala).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *