Roomboterkoekjes
Koeken, Recepten

Roomboterkoekjes


Heb jij ook de uitsteekvormpjes bij de Albert Heijn gespaard? Ik wel! Helaas is de set nog niet helemaal compleet, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben alvast aan de slag gegaan met een heerlijk recept voor roomboterkoekjes. En ze zijn aardig goed gelukt, al zeg ik het zelf. Het fijne aan dit recept voor roomboterkoekjes is dat de koekjes tijdens het bakken hun vorm behouden. Want niets is zo erg als je koekjes tijdens het bakken zo erg uitlopen, dat je niet meer kan zien welke vorm ze ook alweer hadden. Gelukkig zorgt dit recept er dus voor dat wel kan blijven zien welke vorm de koekjes hebben.

Dit is een heel fijn basisrecept waar alleen de smaak vanille aan toegevoegd is. Uiteraard kan je door het toevoegen van andere specerijen ook weer andere smaken koekjes op tafel toveren. Let er wel op dat je niet teveel specerijen toevoegt, want dan wordt het deeg iets droger. Los dat bijvoorbeeld op door iets minder bloem te gebruiken. Liever chocolade koekjes? Vervang dan bijvoorbeeld 20 gram bloem voor 20 gram cacaopoeder (of meer uiteraard).

Ik zeg het er nog maar even bij: dit is helaas geen verantwoord recept! Maar voor de balans kan je prima af en toe van genieten. Misschien vind je dit recept voor Chocolate Chip Cookies dan ook wel erg lekker.


Roomboterkoekjes

Recipe by LindaCourse: KoekjesDifficulty: Makkelijk
Aantal

50

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

35

minutes

Als je kleine koekjes van dit recept maakt, dan haal je er wel veel meer dan 50 uit.

Ingrediënten

  •  225 gram zachte ongezouten roomboter

  •  225 gram kristalsuiker

  •  385 gram bloem

  •  1 ei

  •  2 tl vanille extract

  •  2 tl bakpoeder

  •  snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed met je handen de boter en suiker goed door elkaar. Voeg daarna het ei en vanille extract toe en kneed kort. Voeg nu in delen de bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek de vormpjes uit en leg op de bakplaat. De koekjes lopen niet uit. dus er hoeft niet heel veel ruimte tussen de koekjes te zitten.
  • Schuif de bakplaat voor ongeveer 10-12 minuten in de oven. Zelf vind ik de koekjes het lekkerst als ze licht gekleurd zijn. Laat ze dus wat langer in de oven zitten als je van donker gekleurde koekjes houdt.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *