Citroen ricotta cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Citroen Ricotta Cake


Jaaa ik heb mijn eigen ricotta gemaakt! Hoe leuk is dat 🙂
Via Instagram werd ik benaderd door Yoghurt.nl met de vraag of ik een van hun producten wilde proberen. Ze verkopen allerlei producten om je eigen yoghurt of kaas te maken. Dat laatste leek mij erg leuk om te proberen. En zo geschiedde.. Ik ging aan de slag met het maken van ricotta om er vervolgens deze heerlijke citroen ricotta cake van te maken.

Naast ricotta kun je met de ultieme kaaskit ook mozzarella, mascarpone, halloumi, feta, schotse crowdie, labneh, geitenkaas, queso blanco en paneer maken. Bijna alles wat je nodig hebt vind je in deze kit terug. Je hoeft zelf alleen nog te zorgen voor verse melk en het kaas maken kan beginnen. De instructies zijn heel duidelijk, dus het kan bijna niet misgaan. De ricotta lukt in ieder geval al gelijk bij de eerste poging. Omdat ik de ricotta wilde verwerken in deze (zoete) cake, gebruikte ik iets minder zout dan staat aangegeven in de instructies.

En dat pakte goed uit, want deze citroen ricotta cake is heerlijk! Nog een geheimpje.. de cake is suikervrij! Een verantwoord tussendoortje dus, waar je met een gerust hart van kunt snoepen. Dat maakt deze cake ook geschikt om mee te ontbijten. En wil je helemaal uitpakken, serveer er dan deze veel te lekkere suikervrije lemoncurd bij.


Citroen Ricotta Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

  • 25 gram vanille eiwitpoeder

  • 3 eieren

  • 50 gram vloeibare boter

  • 200 gram ricotta

  • snufje zout

  • 1/2 tl baking soda

  • sap + rasp van 2 citroenen

  • amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop in een kom de eieren los en roer hier de boter en ricotta doorheen. Rasp de citroenen en voeg de rasp toe. Pers de citroenen uit en roer het sap door de natte ingrediënten. Voeg nu ook de baking soda toe. Het geheel zal waarschijnlijk iets gaan schuimen.
  • In een andere kom meng je de droge ingrediënten. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te droog? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  • Stort het beslag in de cakevorm en strooi wat amandelschaafsel op de bovenkant. Schuif het bakblik in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Notes

  • Bewaar de cake maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast. Of bewaar de cake (in plakjes) in de vriezer voor maximaal 3 maanden.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *