Gezonde kerstboom brownies
Gezonde tussendoortjes, Kerst, Recepten

Gezonde kerstboom brownies

Als je op Snoepgezond zoekt op brownie dan vind je al diverse heerlijke en gezonde recepten. Het is namelijk een heerlijk tussendoortje, die op veel manieren ‘gezond’ en/of zo goed als suikervrij kunt maken. In het kader van de feestdagen maakte ik deze gezonde kerstboom brownies.

In de basis zijn deze brownies gezond en bijna helemaal suikervrij. De basis bestaat namelijk grotendeels uit kikkererwten, die zorgen voor een smeuïge structuur. En samen met de eieren en magere kwark zorgt dit ook voor een eiwitrijke snack. Mijn vriendinnen hebben in ieder geval genoten van deze brownies en pas achteraf vertelde ik dat het gezonde brownies waren met een basis van kikkererwten. Volgens zegt dit genoeg en kun je deze heerlijke snack prima serveren aan je gasten met kerst!

Door het beslag van de brownie zitten stukjes extra pure chocolade van Côte d’Or (85% cacao). Hoe hoger het cacao gehalte van de chocolade, hoe minder suiker de chocolade bevat. Daarom vindt ik deze chocolade ideaal om te gebruiken in bakrecepten. Het voegt weinig suiker toe, maar wel de heerlijke chocolade smaak.

Na het bakken kun je de brownie is driehoeken snijden en deze versieren met wat gesmolten chocolade en sprinkles naar keuze. Ze lijken dan net kerstbomen! Ga jij deze gezonde kerstboom brownies maken deze kerst?


Gezonde kerstboom brownies

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt)

  • 200 gram magere kwark

  • 3 eieren

  • 100 gram suikervervanger

  • 130 gram bloem

  • 30 gram cacaopoeder

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade 85%

  • Topping
  • 75-100 gram chocolade naar keuze

  • sprinkles

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een brownie bakvorm (rechthoek/vierkant) in met een beetje bakspray en bekleed met bakpapier.
  • Giet het vocht van de kikkererwten af en voeg de kikkererwten zelf toe aan de kom van de mixer.
  • Voeg hier de eieren en magere kwark aan toe en mix tot een glad beslag.
  • Doe de droge ingredienten in een andere kom en schenk hier de natte ingrediënten op. Roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd de chocolade in kleine stukjes en schep als laatste door het beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en schuif in de oven voor ongeveer 35 minuten.
  • Controleer met een prikker of de brownie gaar is. Haal de bakvorm uit de oven en laat de brownie minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de brownie voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Smelt de chocolade in de magnetron (telkens met 30 seconden). Doe de chocolade in een spuitzak.
  • Snijd de brownie in driehoeken. Versier de driehoeken met de chocolade en sprinkles.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *