Kwarkcake met rode bessen
Gezonde tussendoortjes, Kerst, Recepten

Kwarkcake met rode bessen

Het is vandaag 1 december en dat betekent dat we gaan aftellen richting kerst. Dit doe ik voor het derde jaar op rij met een adventskalender. Iedere dag verschijnt er een bericht op Instagram met daarin een (nieuw) recept of een leuke giveaway. We trappen vandaag af met een topper van een gezond tussendoortje: kwarkcake met rode bessen.

Zeg je kerst, dan zeg je wat mij betreft recepten met rode bessen. Ik ben er gelukkig dol op! Als je op Snoepgezond zoekt op rode bessen, vind je diverse gezonde recepten voor het ontbijt, tussendoortje, diner of dessert. Een van mijn favorieten is bijvoorbeeld een lekker voorgerecht op basis van bladerdeeg, geitenkaas en rode bessen. En deze heerlijke kwarkcake met rode bessen is ook een dikke favoriet inmiddels! Een lekker fris en gezond tussendoortje of ontbijt to go.

De basis van deze gezonde cake bestaat uit bloem, suikervervanger, eieren en natuurlijk (magere) kwark. Kwark of yoghurt als basis van een cake zorgt voor een extra smeuïge structuur en dat wil je! Ondanks dat de cake helemaal suikervrij is, is hij toch gezoet. Hiervoor maak ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Dit is een suikervrij en calorievrij alternatief voor kristalsuiker. Ideaal om te gebruiken in gezonde bakrecepten. Houd de komende maand mijn Instagram goed in de gaten, want ik geef daar een leuk pakketje weg met mijn favoriete producten van Sukrin.


Kwarkcake met rode bessen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

Gebruik een cakevorm van ongeveer 24 cm.

Ingrediënten

  • 300 gram bloem

  • 250 gram magere kwark

  • 150 gram suikervervanger

  • 4 eieren

  • 1 tl vanille aroma

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 200 gram rode bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de magere kwark met een garde los.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste de rode bessen voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het bakblik in de oven voor ongeveer 55-60 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Snijd de cake in 10-12 plakken en bewaar ze in een afgesloten trommel op een koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *