De herfst doet langzaam aan zijn intrede en dat betekent dat ik weer wat vaker de oven ga gebruiken. Ik vind dit ook het perfecte seizoen om lekker te experimenteren met verschillende gezonde tussendoortjes. En ook de eerste pompoen recepten rollen inmiddels de keuken uit. Dus blijf de website vooral in de gaten houden de komende tijd. Maar vandaag deel ik dus een mega lekker en gezond tussendoortje met jullie: blauwe bessen blondies!
Deze blondies zijn suikervrij, eiwitrijk en mega lekker. Echt een perfect tussendoortje of ontbijtje to go. Het leuke is dat ik nog niet heel veel recepten voor gezonde blondies op Snoepgezond heb staan. Maar met dit recept heb ik helemaal ontdekt hoe lekker het is. Een super smeuΓ―ge structuur en heerlijke smaken bij elkaar. De smeuΓ―ge structuur krijg je door kikkererwten (uit blik) te gebruiken. En nee dat proef je zeker niet terug π Wil je deze blauwe bessen blondies nog eiwitrijker maken, vervang dan een deel van de bloem of havermeel voor eiwitpoeder in je favoriete smaak.
Op Snoepgezond vind je inmiddels al bijna 160 verschillende gezonde tussendoortjes, uiteenlopend van een gezonde cake tot koekjes, muffins of donuts. Je moet aan mij niet vragen wat mijn favoriet is, want ik kan echt niet kiezen uit al deze recepten. Deze gezonde blondies zijn namelijk ook weer een schot in de roos. Het blijft dan ook heel fijn om wekelijks af te wisselen en telkens weer een nieuwe combinatie te proberen. Vaak is dit ook afhankelijk van wat ik in huis heb.
Blauwe bessen blondies
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk16
stuks10
minutes35
minutes45
minutesGebruik een vierkante bakvorm van 22cm.
IngrediΓ«nten
1 blik kikkererwten (uitgelekt ongeveer 265 gram)
200 gram magere kwark
3 eieren
150 gram suikervervanger
1 el neutrale olie
100 gram bloem
50 gram havermeel
1,5 tl bakpoeder
1 tl vanille essence
snufje zout
100 gram blauwe bessen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant bakvorm met bakpapier.
- Giet het vocht van de kikkererwten af en voeg de kikkererwten samen met de eieren, magere kwark, vanille essence en olie in de blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Doe alle droge ingrediΓ«nten, behalve de blauwe bessen, in een kom en voeg hieraan de natte ingrediΓ«nten toe. Roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schep als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en verdeel met de spatel.
- Schuif de blondie voor ongeveer 35-40 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de blondie gaar is.
- Haal de bakvorm uit de oven en laat de blondie minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder voorzichtig de vorm en laat de blondie helemaal afkoelen.
- Snijd de blondie in 16 stukken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 4-5 dagen houdbaar.