Op mijn vrije dag maak je mij heel blij met een heerlijke stapel wafels of pannenkoeken als ontbijt. Heerlijk om hier naar uit te kijken en lekker van te genieten. Ik varieer geregeld met verschillende basissen en toppings, zodat het nooit verveelt. Omdat er nog een rijpe banaan op de fruitschaal lag, ging ik dit keer voor banaan chocolade wafels. Een echte traktatie π
Inmiddels staan er al bijna 30 gezonde wafel recepten opΒ Snoepgezond. Voor ieder seizoen en iedere smaak zit er wel een lekker recept tussen. Een persoonlijke favoriet heb ik eigenlijk niet, omdat iedere nieuwe combinatie bijna weer lekkerder is dan de vorige. Zo heb ik ook weer enorm genoten van deze combinatie met banaan en chocolade. Met zoveel verschillende, heerlijke en gezonde recepten voor wafels kan ik wel stellen dat er voor iedere stemming en seizoen iets lekkers bij zit.
Wafels en pannenkoeken lijken in de essentie erg op elkaar. Echter maak ik mijn wafelbeslag altijd een stuk dikker dan pannenkoeken beslag. De basis voor mijn wafelbeslag bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van havermeel, bloem en ei. Daaraan voeg ik dan nog iets van magere kwark, banaan of bijvoorbeeld appelmoes toe. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik βluiβ πΒ en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel vanΒ Myprotein.Β Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee.
Ga jij deze heerlijke banaan chocolade wafels proberen?
Banaan chocolade wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes12
minutes17
minutesIngrediΓ«nten
0,5 rijpe banaan
50 gram vloeibaar eiwit
20 gram havermeel
20 gram bloem/eiwitpoeder
0,5 tl bakpoeder
10 gram pure chocolade
Werkwijze
- Prak de banaan in een kom en voeg hieraan het eiwit toe en klop met een garde los. Voeg hieraan de overige ingrediΓ«nten toe en roer met een kleine garde tot een glad beslag.
- Is je beslag te dun? Voeg dan wat extra havermeel of bloem toe. Hak de chocolade fijn en roer dit als laatste door het beslag.
- Verwarm ondertussen je wafelijzer volgens de instructies van het apparaat.
- Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
- Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Je haalt 4-5 wafels uit het recept.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze.