Banaan chocolade wafels
Ontbijt, Recepten

Banaan chocolade wafels

Op mijn vrije dag maak je mij heel blij met een heerlijke stapel wafels of pannenkoeken als ontbijt. Heerlijk om hier naar uit te kijken en lekker van te genieten. Ik varieer geregeld met verschillende basissen en toppings, zodat het nooit verveelt. Omdat er nog een rijpe banaan op de fruitschaal lag, ging ik dit keer voor banaan chocolade wafels. Een echte traktatie 😀

Inmiddels staan er al bijna 30 gezonde wafel recepten op Snoepgezond. Voor ieder seizoen en iedere smaak zit er wel een lekker recept tussen. Een persoonlijke favoriet heb ik eigenlijk niet, omdat iedere nieuwe combinatie bijna weer lekkerder is dan de vorige. Zo heb ik ook weer enorm genoten van deze combinatie met banaan en chocolade. Met zoveel verschillende, heerlijke en gezonde recepten voor wafels kan ik wel stellen dat er voor iedere stemming en seizoen iets lekkers bij zit.

Wafels en pannenkoeken lijken in de essentie erg op elkaar. Echter maak ik mijn wafelbeslag altijd een stuk dikker dan pannenkoeken beslag. De basis voor mijn wafelbeslag bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van havermeel, bloem en ei. Daaraan voeg ik dan nog iets van magere kwark, banaan of bijvoorbeeld appelmoes toe. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ 😉 en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee.

Ga jij deze heerlijke banaan chocolade wafels proberen?


Banaan chocolade wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

17

minutes

Ingrediënten

  • 0,5 rijpe banaan

  • 50 gram vloeibaar eiwit

  • 20 gram havermeel

  • 20 gram bloem/eiwitpoeder

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 10 gram pure chocolade

Werkwijze

  • Prak de banaan in een kom en voeg hieraan het eiwit toe en klop met een garde los. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe en roer met een kleine garde tot een glad beslag.
  • Is je beslag te dun? Voeg dan wat extra havermeel of bloem toe. Hak de chocolade fijn en roer dit als laatste door het beslag.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer volgens de instructies van het apparaat.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Je haalt 4-5 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *