Ricotta cake met blauwe bessen
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Ricotta cake met blauwe bessen

De vakantie is voorbij en ik moet weer aan het werk. Dat betekent dat ik weer allerlei heerlijke gezonde tussendoortjes kan bakken om mee te nemen naar mijn werk. Te beginnen met deze gezonde ricotta cake met blauwe bessen.

Door het gebruik van ricotta is dit een heerlijke smeuïge gezonde cake, hoog in eiwitten. Dit laatste zorgt ervoor dat een plakje van deze gezonde cake goed vult. Ik maakte al eerder een heerlijke citroen ricotta cake, dus ik was niet helemaal onbekend met bakken met ricotta. Nog een geheimpje.. de cake is suikervrij! Een gezond tussendoortje dus, waar je met een gerust hart van kunt snoepen. Dat maakt deze cake ook geschikt om mee te ontbijten. En wil je helemaal uitpakken, besmeer de cake dan met een laagje bosbessen jam 🙂 Een aanrader! Ben je niet zo’n fan van blauwe bessen, vervang deze dan voor frambozen.

De cake is suikervrij, omdat ik gebruik heb gemaakte van de suikervervanger van Sukrin. Hiermee voeg je wel zoetigheid toe aan je baksel, maar geen calorieën. Super fijn toch?! Dus ben je op zoek naar een gezond tussendoortje of ontbijt to go, dan zit je met deze ricotta cake met blauwe bessen helemaal goed! Ga jij hem maken?


Ricotta cake met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

1

hour 

5

minutes
Totale tijd

1

hour 

15

minutes

Ingrediënten

  • 175 gram (spelt)bloem

  • 500 gram ricotta

  • 3 eieren

  • 100 gram suikervervanger (Sukrin)

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 tl vanille essence

  • 150 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de ricotta los.
  • Voeg hieraan de andere ingrediënten, behalve de blauwe bessen, toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 60-70 minuten.
  • Controleer na 60 minuten met een prikker of de cake gaar is. Als de cake gaar is, haal de je vorm voorzichtig uit de oven.
  • Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen en haal daarna uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 4-5 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.