Gezonde eiersalade
Hartig, Recepten

Gezonde eiersalade

Begin van dit jaar gaf ik aan dat ik dit jaar meer tijd en aandacht wilde besteden aan de lunch. Dit betekent meer variatie in heerlijke lunchrecepten en bij voorkeur recepten met brood in de hoofdrol. Lunchen met brood vind ik namelijk ontzettend lekker. Je doet mij hier een heel groot plezier mee. Veel meer plezier dan lunchen met een salade. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor gezonde eiersalade met jullie.

Vroeger thuis maakte mijn moeder geregeld zelf een heerlijke salade voor op brood of toast. Zelf maken vind ik dan ook een stuk lekkerder dan de kant en klare salades uit de supermarkt. Eiersalade was een van de salades, die zij geregeld maakte en waar ik altijd dol op was! En nog steeds maak ik zelf geregeld eiersalade. Inmiddels heb ik aan haar recept mijn eigen draai gegeven. Door o.a. een deel van de mayonaise in het originele recept te vervangen voor magere kwark, heb ik haar recept omgetoverd in een gezonde eiersalade. Door een (groot) deel van de mayonaise te vervangen voor magere kwark bespaar je een hoop calorieën, waardoor je met een gerust hart van deze salade kunt genieten.

Als je op snoepgezond zoekt naar salades, vind je diverse lekkere salades voor op brood of bij de borrel. Zo ook een heerlijke pittige makreelsalade, die inmiddels tot mijn favorieten behoort. Lunch of borrel jij graag met een zelfgemaakte salade? Lees dan snel verder!


Gezonde eiersalade

Recipe by LindaCourse: Lunch, BorrelDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 5 eieren

  • 1 el mayonaise

  • 2 el magere kwark

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 kleine augurk

  • verse bieslook

Werkwijze

  • Doe de eieren in een pannetje en zet onder water. Kook de eieren (bijna) hard. Zodra het water kookt, laat ik de eieren ongeveer 5 minuten doorkoken.
  • Laat de eieren na het koken goed schrikken door ze onder koud water af te spoelen voor ongeveer 1-2 minuten.
  • Pak een (grote) kom en doe hierin de mayonaise, kwark en kerriepoeder. Roer hier een sausje van.
  • Snijd de eieren doormidden en verwijder het eigeel. Voeg dit toe aan het sausje en prak met een vork fijn en roer daarna goed door.
  • Snijd het eiwit en de augurk in kleine stukjes en roer door het sausje heen.
  • Het recept is voldoende voor 2-3 personen om van te lunchen. Lekker op geroosterd brood en afgemaakt met wat verse bieslook.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.