De laatste paar weken ontbijt ik zeker 4 keer per week met overnight oats. Een lekker, makkelijk en eiwitrijk ontbijtje. Maar iedere dag dezelfde combinatie verveelt natuurlijk al snel. Daarom wissel ik graag af met verschillende smaken. Onlangs genoot ik al van heerlijke kersen overnight oats en dit keer ging ik voor deze geweldige cookies and cream overnight oats.
Deze combinatie is mega lekker, maar niet zo heel erg verantwoord als je niet oplet. Door de koekjes en chocolade te werken in dit ontbijtje, stilt dit mijn zin en trek in chocolade en koekjes. Ik hoef niet onbeperkt te snaaien, maar kan hier echt van genieten.
Hoe maak je overnight oats?
Waar iedereen de warme havermoutpap wel kent, is overnight oats wellicht iets minder bekend. Overnight oats is een koude bereiding van havermout. In dit recept meng je de havermout samen met Griekse yoghurt, (plantaardige) melk en eiwitpoeder van Myprotein. Dit laat je vervolgens een nachtje weken in de koelkast. Hierdoor neemt de havermout het vocht van de kwark en (plantaardige) melk op en krijg je een koude pap achtige structuur. Ideaal als je ‘s ochtends eigenlijk geen tijd hebt om je ontbijt te maken. Dit gezonde ontbijtje pak je namelijk direct uit de koelkast en kun je zo meenemen of gelijk opeten. Zelf neem ik mijn ontbijt altijd mee naar mijn werk. ‘s Ochtends voeg ik dan nog wat toppings toe, zoals in dit geval wat koekkruimels en chocolade van Sukrin. Deze chocolade bevat een stuk minder suiker dan de repen uit de supermarkt.
Mocht je na het lezen (en natuurlijk maken) van dit recept ook helemaal fan zijn van overnight oats, neem dan zeker even een kijkje op Snoepgezond voor nog veel meer heerlijke overnight oats recepten. Maar probeer nu eerst deze mega lekkere cookies and cream overnight oats!
Cookies and cream overnight oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutesIngrediënten
60 gram havermout
20 gram eiwitpoeder
100 ml (plantaardige) melk
150 gram Griekse yoghurt (plantaardig)
- Toppings
20 gram chocolade (Sukrin)
koekkruimels naar smaak
Werkwijze
- Meng de havermout samen met de eiwitpoeder, melk en Griekse yoghurt.
- Roer met een lepel goed door en doe in een afgesloten pot of bakje en zet een nachtje in de koelkast.
- Verdeel de overnight oats over twee porties en maak af met stukjes chocolade en koekkruimels.