Gezonde koffie crumble cake
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde koffie crumble cake

Wie is er net als ik een echte koffieliefhebber?! Dan ben je hier in ieder geval aan het juiste adres, want deze gezonde koffie crumble cake moet je echt proberen! Dit is een heerlijke smeuïge cake met een licht knapperige crumble op de bovenkant. De crumble maakt het recept voor mij helemaal af.

De gezonde cake is helemaal suikervrij en wat hoger in eiwitten dan een normaal plakje cake. Dit komt door de toevoeging van magere kwark in de basis van de cake. Kwark of yoghurt als basis van een cake zorgt ook voor een extra smeuïge structuur. Een win win situatie dus. Ondanks dat de cake helemaal suikervrij is, is hij toch gezoet. Hiervoor maak ik gebruik van de Sukrin Gold van Sukrin. Dit is een suikervrij en calorie vrij alternatief voor lichtbruine basterdsuiker. Deze suikervervanger gaat heel goed samen met de koffie in de cake en de kaneel in de crumble.

Heb je geen Sukrin Gold in huis, gebruik dan een andere suikervervanger of kies voor de echte lichtbruine basterdsuiker. De cake is dan iets minder verantwoord, maar ongetwijfeld net zo lekker! Want deze gezonde koffie crumble cake wil je als koffieliefhebber echt een keer proberen, geloof mij maar! En ben je op zoek naar nog meer gezonde recepten, neem dan gerust een kijkje op de website. Je vindt hier o.a. verschillende gezonde tussendoortjes of ontbijtrecepten passend bij het seizoen.


Gezonde koffie crumble cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel

  • 125 gram bloem

  • 3 eieren

  • 200 gram magere kwark

  • 125 gram Sukrin Gold

  • 2 espresso’s

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • Crumble
  • 30 gram boter

  • 40 gram bloem

  • 1 el Sukrin Gold

  • 0,5 tl kaneel

  • 1 handje noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren met een garde los en roer hier de magere kwark en espresso’s doorheen.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Pak een nieuwe kom en doe hier alle ingrediënten voor de crumble in. Verkruimel dit met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel de crumble over de bovenkant van de cake.
  • Schuif de bakvorm voor ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 3-4 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *