Roerei met feta
Hartig, Recepten

Roerei met feta

Roerei of scrambled eggs at ik eigenlijk altijd heel weinig. Roerei van alleen ei, zonder smaakmakers, vind ik namelijk een beetje saai en niet perse lekkerder dan een omelet of spiegelei. Dus koos ik meestal voor die opties. Totdat ik vorig jaar ontdekte dat ik tomaat in gerechten ineens wel lekker vind en ik besloot om dit toe te voegen aan mijn scrambled eggs. En ik ging gelijk een stapje verder door ook knoflook en feta toe te voegen. Deze combinatie vind ik zo ontzettend lekker, dat ik besloot om mijn recept voor roerei met feta voor jullie uit te werken.

Voor mij is roerei met feta een ideaal lunchgerecht. Maar je kunt er natuurlijk op ieder gewenst moment van de dag van genieten. Inmiddels heb ik dit dus ook al heel wat keren voor de lunch klaargemaakt. Daarbij heb ik verschillende soorten feta geprobeerd. De wat hardere variant uit de supermarkt is mijn minst favoriet. Mijn voorkeur gaat uit naar een verse zachte feta. En onlangs probeerde ik ook een variatie op feta van zachte geitenkaas gemaakt door de Holy Hoeve. Echt een mega aanrader in dit recept! Een heerlijk romig geheel op je boterham.

Ik snap dat dit niet een lunch is wat je makkelijk meeneemt naar je werk. Maar op dagen dat je thuis bent, is dit een ideale gezonde lunch. Uit dit recept haal je 2 goed belegde boterhammen. Mocht je een grote lunch eten, dan kun je dit recept gerust verdubbelen. Ben je wel op zoek naar een gezonde, die je mee kan nemen naar je werk? Bekijk dan eens het recept voor gerookte kipsalade of zalmsalade voor op brood.

Ga jij deze versie van roerei met feta proberen?


Roerei met feta

Recipe by LindaCourse: LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

 • 2 eieren

 • 100 gram snoeptomaatjes

 • 0.5 teen knoflook

 • feta naar smaak

 • boter of olie om in te bakken

 • 2 boterhammen

 • optioneel: een handje rucola.

Werkwijze

 • Snijd de snoeptomaatjes door de helft en pers de knoflook uit of snijd heel fijn.
 • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter of olie.
 • Klop de eieren los (met een vork of kleine garde).
 • Bak eerst de tomaatje in de pan voor ongeveer 1 minuut, totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en bak ook ongeveer 1 minuut mee.
 • Voeg het losgeklopte ei toe aan de pan en beweeg telkens rustig met je spatel heen en weer in de pan. Zorg dat je het ei op deze manier aan het bewegen krijgt.
 • Het ei zal langzaam aan stollen en door goed te blijven bewegen ontstaan er kleine stukjes ei. Ga door totdat het vloeibare eraf is.
 • Haal de pan van het vuur en voeg je zachte feta toe. Laat even staan, zodat de feta een beetje smelt.
 • Het lekkerste is het om je boterhammen kort te roosteren. Verdeel het ei mengsel over 2 boterhammen en maak eventueel af met een handje rucola.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *