Pindakaas banaan muffins
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pindakaas banaan muffins

Onlangs vulde ik mijn voorraad pindakaas weer aan met verschillende smaken van mijn favoriete merk: de Pindakaaswinkel! Mega lekkere pindakaas, gemaakt van pinda’s en neutrale olie met hier en daar dus een lekkere toevoeging qua smaak. Dadel kaneel, karamel zeezout en witte chocolade zijn drie favoriete smaken. En met de witte chocolade pindakaas maakte ik deze heerlijke en gezonde pindakaas banaan muffins.

Naast pindakaas bestaat de basis van dit recept uit banaan, ei, bloem en magere kwark. Daardoor zijn deze muffins ook lekker eiwitrijk. Wat erg fijn is als je let op je eiwitinname. Eiwitten zijn namelijk een belangrijke bouwstof voor de spieren. Ze zorgen o.a. voor spierbehoud en spieropbouw en daarnaast zorgen ze ook voor een goed verzadigd gevoel. En dat laatste is vooral erg fijn als je bijvoorbeeld in een calorietekort eet of iemand bent die altijd honger heeft 🙂

Of ik een echte liefhebber ben van pindakaas? Ik vind van wel! Op Snoepgezond vind je diverse heerlijke en gezonde ontbijtrecepten en tussendoortjes met pindakaas als basis. Variërend van wafels en pannenkoeken tot brownies en koekjes. Neem dus gerust een kijkje bij een van de andere recepten. Maar tot slot de belangrijkste vraag voor nu: ga jij deze pindakaas banaan muffins maken?


Pindakaas banaan muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

38

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem

  • 2 eieren

  • 75 ml vloeibaar eiwit

  • 2 rijpe bananen

  • 50 gram pindakaas

  • 100 gram magere kwark

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • optioneel: gehakte noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
  • Doe de banaan samen met de eieren, het vloeibaar eiwit, de magere kwark en de pindakaas in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
  • Doe in een andere kom de bloem samen met de bakpoeder en een snufje zout. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag met een lepel over 10 muffinvormpjes. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de muffins in 28-30 minuten gaar.
  • Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn. Haal het bakblik voorzichtig uit de oven en laat de muffins minimaal 10 minuten in het bakblik afkoelen.
  • Haal de muffins voorzichtig uit het bakblik en laat verder afkoelen.
  • Bewaar de muffins in een afgesloten trommel maximaal 4 dagen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *