Pompoen blondies
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pompoen blondies

Na het succes van de blauwe bessen blondies, wilde ik graag een herfst variant hierop maken. En dat werden deze heerlijke pompoen blondies. Want zeg je herfst, dan zeg je pompoen! Waar de blauwe bessen blondies een chewy achtige structuur heeft, heeft deze variant een meer cake achtige en fluffy structuur.

Deze blondies zijn suikervrij, eiwitrijk en mega lekker. Echt een perfect tussendoortje of ontbijtje to go. Het leuke is dat ik nog niet heel veel recepten voor gezonde blondies op Snoepgezond heb staan. Maar met dit recept en de blauwe bessen blondies heb ik helemaal ontdekt hoe lekker het is. De blondies hebben een fluffy en smeuïge structuur. De smeuïge structuur krijg je door kikkererwten (uit blik) te gebruiken. En nee dat proef je zeker niet terug. Wil je deze pompoen blondies nog eiwitrijker maken, vervang dan een deel van de bloem of havermeel voor eiwitpoeder in je favoriete smaak.

Op Snoepgezond vind je inmiddels al bijna 160 verschillende gezonde tussendoortjes, uiteenlopend van een gezonde cake tot koekjes, muffins of donuts. Je moet aan mij niet vragen wat mijn favoriet is, want ik kan echt niet kiezen uit al deze recepten. Deze gezonde blondies met pompoen zijn namelijk ook weer een schot in de roos. Het blijft dan ook heel fijn om wekelijks af te wisselen en telkens weer een nieuwe combinatie te proberen. Vaak is dit ook afhankelijk van wat ik in huis heb.


Pompoen blondies

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

16

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten à 265 gram (uitgelekt gewicht)

  • 200 gram pompoenblokjes

  • 3 eieren

  • 150 gram suikervervanger

  • 150 gram bloem (of 100 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille essence

  • 1 tl pumpkinspice kruiden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
  • Kook de pompoenblokjes in 12-15 minuten gaar.
  • Giet het vocht van de kikkererwten af en voeg de kikkererwten samen met de gekookte pompoen en eieren toe aan een blender of keukenmachine. Mix tot een glad beslag.
  • Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg hier het kikkererwten mengsel aan toe. Roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en schuif dit in de oven voor ongeveer 35 minuten.
  • Controleer met een prikker of de blondies gaar zijn. Laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen en haal het daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de blondies in 16 stukjes en bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 3-4 dagen houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *