Speculoos overnight oats
Ontbijt, Recepten

Speculoos overnight oats

Ondanks dat de herfst begonnen is, ontbijt ik nog steeds graag met overnight oats. Daarom was ik op zoek naar een combinatie, die meer bij het herfst seizoen past. En dat werd deze heerlijke speculoos overnight oats.

Hoe maak je overnight oats?

Overnight oats is een koude bereiding van havermout, een variant die misschien een stuk minder bekend is dan de warme variant. In dit recept meng je de havermout samen met Griekse yoghurt, (plantaardige) melk en eiwitpoeder van Myprotein. Dit laat je vervolgens een nachtje weken in de koelkast. Hierdoor neemt de havermout het vocht van de kwark en (plantaardige) melk op en krijg je een koude pap achtige structuur. Ideaal als je ‘s ochtends eigenlijk geen tijd hebt om je ontbijt te maken. Dit gezonde ontbijtje pak je namelijk direct uit de koelkast en kun je zo meenemen of gelijk opeten. Zelf neem ik mijn ontbijt altijd mee naar mijn werk. ‘s Ochtends voeg ik dan nog wat toppings toe, zoals in dit geval wat gesmolten speculoospasta en een speculoos koekje verkruimeld.

Ondanks de toevoeging van speculoos, is dit nog steeds een verantwoord ontbijtje. De hoeveelheid, die je voor een portie gebruikt is maar heel klein. Op deze manier kun je een gezond en voedzaam ontbijt net een beetje extra lekker maken. Dit laatste vind ik zelf erg belangrijk. Heel streng voor mezelf zijn en alle lekkere en minder gezonde opties mezelf ontzeggen, houd ik op de lange termijn niet vol. Door op deze manier mijn gezonde ontbijt net wat lekkerder te maken, is het gezond en voedzaam eten helemaal geen straf!

Kijk gerust ook eens bij een van de andere heerlijke gezonde ontbijtrecepten op Snoepgezond. Of duik meteen de keuken in en zet deze heerlijke speculoos overnight oats alvast klaar voor morgen!


Speculoos overnight oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram havermout

  • 20 gram eiwitpoeder

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 200 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • eventueel wat zoetstof of flavordrops naar smaak

  • Topping
  • 100 gram vetvrije Griekse yoghurt

  • 20 gram speculoospasta

  • 2 speculoos koekjes

Werkwijze

  • Meng de havermout samen met de eiwitpoeder, melk en 200 gram van de Griekse yoghurt.
  • Doe dit in een afgesloten bakje of glazen pot.
  • Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
  • Roer er de volgende ochtend de overige 100 gram Griekse yoghurt doorheen.
  • Verdeel de overnight oats over twee porties.
  • Maak elke portie af met wat gesmolten speculoospasta en een speculoos koekje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *