Krokante ontbijttaartjes
Kerst, Ontbijt, Recepten

Krokante ontbijttaartjes

Hoewel ik regelmatig zelf granola maak, vind ik het ook weleens fijn om granola kant-en-klaar te kopen. Hierbij let ik wel altijd op de hoeveelheid (toegevoegde) suikers en het eiwitgehalte. Zodoende kwam ik een tijdje terug in aanraking met de granola en muesli van Holiefoods. Deze muesli en granola bevat namelijk geen toegevoegde suikers. Met de crunchy chocolade muesli maakte ik deze heerlijke krokante ontbijttaartjes.

De granola en muesli van Holiefoods zijn er in een aantal verschillende variaties, denk aan eiwitrijk of low-carb, maar ook een glutenvrije variant. Wat ze allemaal in ieder geval met elkaar gemeen hebben, is dat ze geen toegevoegde suikers bevatten. Om deze heerlijke krokante ontbijttaartjes te maken heb je nodig de crunchy chocolade muesli, dadels, havermout en vers (rood) fruit naar keuze. Met de crunchy muesli, dadels en havermout maak je een kruimelig deeg waar je de taartjes mee kunt vormen. Na het bakken in de oven zijn de taartjes lekker crunchy. Om het helemaal af te maken, serveer je de taartjes met wat (plantaardige) yoghurt of kwark.

Deze krokante ontbijttaartjes zijn overigens niet alleen lekker als ontbijt, maar ook bijvoorbeeld als tussendoortje of toetje na de maaltijd. Omdat we nu helemaal in de kerststemming zijn, vulde ik de taartjes met wat rood fruit zoals frambozen en rode bessen. Maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een ander soort fruit, zoals blauwe bessen.

Ga jij dit recept proberen? Of neem een kijkje bij een van de andere heerlijke en gezonde kerstrecepten op Snoepgezond.


Krokante ontbijttaartjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 100 gram dadels

  • 100 gram crunchy chocolade muesli

  • 50 gram havermout

  • 1,5 tl speculaaskruiden

  • 100 gram rood fruit

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 4 bakvormpjes in met een beetje bakspray.
  • Laat de dadels minimaal 15 minuten weken in warm water.
  • Maal de dadels in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Voeg hieraan de havermout, speculaaskruiden en crunchy muesli toe en mix kort tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel de helft van het deeg over de bodem van de bakvormpjes en druk goed aan.
  • Prak in een andere kom het rode fruit tot een zachte massa. Voeg eventueel wat (suikerarme) siroop toe.
  • Verdeel het fruit over de bakvormpjes en verkruimel hierover de rest van het deeg.
  • Schuif de taartjes voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de taartjes lekker met wat yoghurt of kwark.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *