Het is bijna Pasen, dus heerlijke inspiratie voor het paasweekend kan natuurlijk niet ontbreken.Β Toen ik een portie suikervrije advocaat had gemaakt, wilde ik dit graag verwerken in een aantal heerlijke recepten. Een van die recepten is deze simpele en gezonde paastrifle.
Deze gezonde trifle is het perfecte dessert na een heerlijke maaltijd of serveer de trifle bij de paasbrunch. De paastrifle ligt niet zwaar op de maag en is een fijne en lichte afsluiting van de maaltijd. Naast suikervrije advocaat bestaat deze gezonde trifle uit bananenbrood, kokosyoghurt, vanille vla en vers fruit. De trifle is het lekkerste als je hem een paar uur afgedekt in de koelkast laat staan. De smaken trekken dan goed in elkaar en vooral in het bananenbrood. Heb je geen bananenbrood over? Gebruik dan een andere (suikervrije) cake, die je bijvoorbeeld nog in huis hebt.
Serveer de paastrifle in een mooi glas en je steelt gelijk de show. Ik maakte een relatief kleine portie, omdat je over het algemeen al vol genoeg zit van al het lekkere eten. Wil je liever een grotere portie, verdubbel dan de hoeveelheid ingrediΓ«nten per portie. Hoe dan ook, je zult zeker smullen van deze heerlijke gezonde paastrifle. Ga jij hem maken?
Paastrifle
Course: Dessert, OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutesIngrediΓ«nten
1 plakje bananenbrood (of andere cake)
2 el suikervrije advocaat
4 el kokosyoghurt
4 el vanille vla (optimel)
vers fruit naar keuze
Werkwijze
- Verdeel over elk glas een half plakje bananenbrood (verkruimelen).
- Per glas verdeel je 1 eetlepel advocaat over het bananenbrood.
- Schenk nu in elk glas 2 eetlepels kokosyoghurt en vanille vla.
- Dek de glazen af en bewaar een paar uur in de koelkast, zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken.
- Voor het serveren verdeel je wat vers fruit over de trifle.