Suikervrije Cranberry Compote
Kerst, Ontbijt, Recepten

Suikervrije Cranberry Compote

In mijn beleving had ik al een keer een recept voor cranberry compote op snoepgezond gedeeld. Echter kon ik het niet vinden, dus zal ik deze wel nooit hebben uitgeschreven. Daar moest dus verandering in komen! Al jaren maak ik de compote op dezelfde manier en het verveelt niet, maar is altijd onwijs lekker. Dus vanaf vandaag kun jij ook aan de slag met deze heerlijke suikervrije cranberry compote.

Suikervrije Compote

Je leest het goed: suikervrije cranberry compote. Normaal gesproken gaat er altijd suiker in een recept voor cranberry compote. Cranberries zijn van zichzelf namelijk behoorlijk zuur, dus je hebt een zoete tegenhanger nodig om de compote in balans te brengen. Voor dit recept maakte ik gebruik van de suikervervanger van Sukrin. Deze bevat geen calorieën en is koolhydraatarm. Daarom kun je dus met een gerust hart snoepen van deze heerlijke compote en bevat een portie maar weinig calorieën.

Specerijen

Naast cranberries en suikervervanger, gebruik ik ook nog wat specerijen en sinaasappel om de compote heerlijk op smaak te brengen. Zo gaat er kaneel en steranijs in en sap en rasp van een sinaasappel. Als dit alles bij elkaar op het vuur staat te pruttelen, dan begint het ook heerlijk naar kerst te ruiken in huis. Alleen al daarom maak ik de cranberry compote meerdere malen rond kerst.

Waar serveer je het bij?

Cranberry compote kun je op vele manieren combineren. Het is erg lekker bij een stukje vlees, bijvoorbeeld bij varkenshaas. Daarnaast voeg ik het ook geregeld toe aan mijn ontbijt, bijvoorbeeld bij mijn warme havermoutpap of als topping op deze chai pancakes of bij deze cranberry scones.

Ga jij deze suikervrije cranberry compote proberen?


Suikervrije Cranberry Compote

Recipe by LindaCourse: Bijgerecht, OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

pot
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

17

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram cranberries

  • sap + rasp van 1/2 sinaasappel

  • 1 kaneelstokje

  • 1 steranijs

  • 50 gram suikervervanger

  • optioneel: 1 tl maizena om te binden

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten in een pan en zet op het vuur. Als je diepvries cranberries gebruikt heb je geen extra water nodig, voeg anders nog wat water toe.
  • Laat het geheel op laag vuur rustig 15 minuten pruttelen. De cranberries vallen langzaam uit elkaar, het vocht kookt in en een compote ontstaat.
  • Verwijder de steranijs en het kaneelstokje.
  • Is het nog te nat, voeg dan maizena toe om het geheel te binden.
  • Bewaar de compote in een afgesloten pot in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *