Chocolade scones
Ontbijt, Recepten

Chocolade scones

Dit jaar ben ik ambassadeur van Côte d’Or chocolade. En afgelopen maand kreeg ik een heel mooi pakket om thuis een high tea te serveren. Compleet met theepot, kopjes, een etagère en natuurlijk een aantal heerlijke chocoladerepen. Hier zat o.a. de nieuwe reep met stukjes speculoos bij. Wauw, dit is dus verslavend lekker! Daarom besloot ik dit te verwerken in deze heerlijke chocolade scones.

De scone kan voor mij echt niet ontbreken bij een high tea. Belangrijk is dat de scone niet droog is, maar heerlijk smeuïg. Want niets is zo vervelend als het een harde of droge scone blijkt te zijn. Zelfs mijn favoriete topping, lemoncurd, maakt het dan niet goed. Gelukkig heb ik al meerdere recepten voor heerlijke scones op de website staan en aan dat rijtje voeg ik nu ook deze chocolade scones met stukjes speculoos chocolade toe. Ik kan hier heel uitgebreid bij stilstaan, maar ik kan je ook gewoon vertellen dat dit dus erg lekker is! In dit geval serveer ik de scones dan niet traditioneel met jam, een curd of clotted cream. Maar deze scones zijn nog lekkerder met een klein laagje chocoladepasta.

En voor wie denkt dat scones alleen bij een high tea geserveerd kunnen worden, dan heb je het mis. Ik maak namelijk ook super graag gezonde scones voor het ontbijt of de brunch. En met gezond bedoel ik dat ik geen suiker gebruik in mijn sconerecepten. Daarnaast gebruik ik ook altijd plantaardige melk en boter, waardoor deze gezonde scones ook nog eens lactosevrij zijn.

Ga jij deze mega lekkere gezonde chocolade scones proberen?


Chocolade scones

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, High teaDifficulty: Gemiddeld
Aantal

7

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 40 gram (plantaardige) boter (zacht)

  • 40 gram suikervervanger (Sukrin)

  • 50 gram ei

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 50 gram chocolade speculoos van Côte d’Or in kleine stukjes

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 240°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Kneed alle ingrediënten voor het deeg rustig door elkaar. Als het eenmaal gemengd is, niet meer doorkneden. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Draai en deeg regelmatig, zodat het niet teveel kan krimpen. Laat het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten rusten.
  • Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg op nieuw uitrolt, moet je het eerst weer even 10 minuten laten rusten, voordat je er nieuwe cirkels uit kunt steken. Een tip: leg je de uitgestoken cirkels tegen elkaar aan op de bakplaat. Op die manier komen de scones in de oven mooi recht omhoog.
  • Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk.
  • Verlaag de oven temperatuur naar 220°C en schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven.
  • Haal de scones uit de oven en laat afkoelen voor het serveren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *