Vegan chocolade koeken
Gezonde tussendoortjes, Koeken, Recepten

Vegan chocolade koeken

Koekjes bakken vind ik ontzettend leuk om te doen. Daarom dook ik weer eens de keuken in om een nieuw recept te proberen. Dat werden deze gezonde vegan chocolade koeken. De basis van dit koekjesrecept is amandelpasta. Deze koop ik zelf graag bij Myprotein in groot verpakking. Je scoort hier potten amandelpasta van 1kg. Ideaal, want zo kun je altijd een tijdje vooruit! Amandelpasta gebruik ik namelijk ook altijd graag als topping op mijn havermoutpap.

Maar terug naar deze heerlijke gezonde vegan chocolade koeken. De koekjes zijn dus naast lactosevrij, ook helemaal suikervrij. Daarom zijn dit met recht gezonde koekjes te noemen. Om het koekjesdeeg te binden heb ik gebruik gemaakt van chiazaad en water. Door dit met elkaar te mengen krijg je een dik papje, wat de binding van ei kan overnemen. Uiteraard heb ik nog wel een kleine hoeveelheid plantaardige boter gebruikt. Dit in combinatie met de amandelpasta zorgt er wel voor dat deze koekjes iets calorierijker zijn. Persoonlijk vond ik ze perfect vullend als tussendoortje. Ik heb dan ook heerlijk genoten van deze gezonde koekjes.

Heb je geen amandelpasta in huis of wil je dit ook liever niet speciaal kopen, kies er dan voor om de hoeveelheid amandelpasta te vervangen voor pindakaas. Kies dan wel voor een pindakaas op basis van 100% pinda’s. Deze zijn namelijk vrij van toegevoegde suikers en andere rommel.

Ga jij deze heerlijke vegan chocolade koeken met amandelpasta proberen? Of ga je toch liever voor cranberry noten koeken?


Vegan koeken

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

koeken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram amandelpasta

  • 50 gram plantaardige boter

  • 1 el chiazaad + 3 el water

  • 75 gram suikervervanger

  • 125 gram bloem

  • 1 tl vanille essence

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram vegan pure chocolade

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Meng de chiazaad met water, roer goed door en laat 5 minuten staan.
  • Zorg dat de boter zacht is en voeg dit samen met de andere ingrediënten (behalve de chocolade) toe aan een kom.
  • Kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Hak de chocolade in stukjes en voeg toe aan het deeg. Kneed nog een laatste keer goed door, zodat de stukjes chocolade ook goed verdeeld zijn.
  • Vorm 8 balletjes van het deeg en leg verspreid op de bakplaat. Druk de balletjes plat.
  • Schuif de bakplaat voor 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
  • Bewaar de koekjes tot ongeveer een week in een afgesloten trommel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.